Terhi Koulumiehen blogi

Jo riittää Kokoomuksen mollaus - politiikassa on palattava perusasioiden ääreen!

Puhunpa nyt kertakaikkiaan suuni puhtaaksi tästä asiasta. Eilen toritapahtumassa oivalsin jotakin ällistyyttävää. Jotkut suomalaiset kuvittelevat, että kokoomuslaiset eivät olisi huomanneet puolueella menevän nyt heikosti. Olemme huomanneet!

Luulen, että tavalliset kokoomuslaiset ovat olleet hiljaa, kun eivät ole halunneet lisätä julkisuuskohua enää yhtään enempää. Ehkä moni ei uskalla avata suutaan ja puolustaa Kokoomusta, koska pelkää että loka tarttuisi samalla itseenkin. Mutta nyt allekirjoittaneesta alkaa tuntua siltä, että raja on tullut vastaan. En pysty enää hiljaa seuraamaan tuota aika yksipuolista ja jo ajoittain melko ala-arvoiseksi käyvää mukilointia, jota sekä puolue että tavalliset sen jäsenet ottavat hiljaa vastaan.

Suora puhe alkaa olla parempi vaihtehto. Nyt meidän kokoomuslaisten pitää tunnustaa tapahtuneet mokat ja sitten tehdä uusi parempi suunnitelma siitä, miten tehdä työtä paremman Suomen puolesta tästä eteenpäin. Tässä linkin takana olevassa puheessaan myös Stubb toteaa, ettei suoritus ole ollut kympin arvoinen.http://www.kokoomus.fi/uutiset/stubb-puoluehallituksessa-tulevaisuudessa-vastakkain-on-uusi-ja-vanha/

On selvää, että syksyllä on tapahtunut asioita, jotka ovat vähentäneet uskoa kokoomukseen. Ne muutamat - itse asiassa lähes yhden käden sormilla laskettavat, mutta paljon julkisuutta saaneet - tapahtumat saattaa jokainen politiikkaa seurannut tarkasti yksilöidäkin. Osa on ollut tasoltaan vääriä sana- tai vaatevalintoja, osa isompia mokia. (Onneksi Suomen ilmasto ei salli shortsien jatkuvaa käyttöä.) Nykypäivänä politiikka henkilöityy muutamaan tunnettuun nimeen ja kasvoon. Vaikka eiväthän kai ihmiset oikeasti kuitenkaan voi ajatella, että iso puolue koostuisi vain parista lehdessä keikkuvasta julkkisesta, eiväthän?

Siinä unohtuu, että puolueet ovat isoja kansanliikkeitä, jonka kautta valtava joukko suomalaisia tekee työtä paremman Suomen puolesta. Missä ovat kirjoitukset niistä tuhansista - ei vaan kymmenista tuhansista kokoomusaktiiveista, jotka tekevät jatkuvasti työtä paremman Suomen puolesta ja siitä, mitä hyvää he ovat saaneet aikaan? Ei missään, koska niistähän saisi vain hyviä uutisia.

Stubb lista tuossa hallituksen vähemmän tunnettuja tekoja. Niitä voisi olla enemmän. Ikävä kyllä hallitus koottiin alunperin liian erilaisista puolueista eikä se siksi löydä yhteistä säveltä helposti. Pääministeriä on kritisoitu siitä, ettei hän näytä vahvalta johtajalta vaan hallitus tuntuu vain riitelevän tai ei saa mitään aikaan. Siltä tosiaan näyttää. Se johtuu siitä, että vasemmistolla, vihreillä ja porvaripuolueilla on aivan erilaiset näkemykset siitä, mihin suuntaan Suomea pitäisi viedä.

Jokainen puolue pitää omaa näkökulmaansa oikeampana kuin muiden ja pitää kiinni kannastaan. En itsekään haluaisi, että Kokoomus antaisi hallituksessa periksi vasureille vain siksi, että se näyttäisi kivalta ulospäin, jos vaikkapa ihmisten mahdollisuus käyttää halutessaan yksityisiä terveyspalveluja romuttuisi. Sellaisista halituskokoonpanoista syntyy vain pattitilanteita. Uutta hallitusta muodostettaessa pitää kiinnittää enemmän huomiota sen toimintakykyyn ja yhteneväisempään ideologiseen pohjaan.

Lienee myös selvää, että enemmistön mielestä Stubb saisi näyttää vakavammalta ja jähmeämmältä, perinteisen valtiomiesmäiseltä pääministeriltä. Gallupin mukaan liiallinen hymyily ja shortsit ovat heikentäneet pääministerin arvovaltaa. Ymmärrän objektiivisesti, että joku voi kokea niin, vaikka henkilökohtaisesti ajattelen toisin. Heikosti menee, jos arvovalta riippuu siitä, että vetää ylleen puvun, ottaa käteensä salkun ja pönöttää tärkeän näköisenä. Se on pelkkää pintaa. Joo, kuva vaikuttaa alitajuntaan enemmän kuin tuhat sanaa, mutta... aikuisten oikeasti - miten kukaan voi ajatella, että jos joku hymyilee kuvissa, hän ei ottaisi työtään vakavasti?

Tuli pitkä teksti ja aika suoraan kirjoitettua. Olen samaa mieltä monesta kritiikkiä saaneesta syksyn tapahtumasta, joita on tullut seurattua todella ikävin mielin. Kuitenkin tuo Kokoomuksen haukkuminen mediassa alkaa mennä aivan suhteettomaksi. On syytä palata perusasioiden äärelle. Puolueiden pitää lyödä pöytään omat yksilöidyt tekonsa, jotta nähdään mitä mikäkin on tehnyt muuta kuin louskuttanut leukojaan. Sitten pitää kirjoittaa paperille kaikkien nähtäväksi, mitä ne haluaisivat seuraavan neljän vuoden aikana suomalaisille tehdä. Kuka uskaltaa aloittaa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (90 kommenttia)

Käyttäjän RaatoLaaksonen kuva
Raato Laaksonen

Hyvinvointivaltion alasajon rinnalla Stubbin shortsit on hyttysen paska Itämeressä. Sietääkin olla hiljaa ja häpeissään.

Toni Seppänen

Vai että Kokoomuksen kannatuksesta pitäisi olla huolissaan, olkaa nyt ennemmin huolissanne Suomen tilanteesta josta on paljolti kiittäminen teidän fantastista politiikkaanne, ylimielisyyttänne ja suhmurointianne.

On suorastaan röyhkeyden huippu tulla tänne ulisemaan, te olette omalla toiminnallanne ja kyvyttömyydellänne keittäneet sellaisen sopan että anteeksipyyntö olisi ennemmin paikallaan.

Kantakaa nyt kerrankin sitä VASTUUTA.

Niin, tuskinpa.

Sitä saa mitä tilaa Terhi.

Käyttäjän terhikoulumies kuva
Terhi Koulumies

Ihmeellinen väite, että kokoomus tai hallitus ajaisi alas hyvinvointivaltiota. Jos tuollaista kirjoittaa, on syytä yksilöitä asiaa tarkemmin. Tyhjä mielikuvien heittely ei edesauta kenenkään tavoitteita.

Jyrki Paldán

Verotuksen muutos progressiivisesta regressiiviseen on melko radikaalisti hyvinvointivaltion ideaalin vastainen ja sitä ovat toteuttaneet niin keskusta-, demari- kuin kokoomushallituksetkin. Nykyhallituskaan ei ole siihen muutoksia pyrkinyt tekemään. Samoin myös veronkierron helpottaminen hallintarekisterillä, korkeakoulu-uudistukset, yksityistämiset ja julkisten palveluiden leikkaaminen ovat hyvinvointivaltion alasajamista.

Käyttäjän RaatoLaaksonen kuva
Raato Laaksonen

Yksilöidään sitten.

Kokoomuksen johdolla:
- Valtio velkaantuu joka sekunti lisää. 100 miljardia menee rikki tuota pikaa.
- Luottoluokituksesta on menetetty yksi A.
- Tuloerot kasvavat.
- Köyhyys lisääntyy.
- Leipäjonot pitenevät.
- Työttömyys kasvaa.
- Talouskasvu pakkasella.
- Fantastista.

Vieläkö?

Käyttäjän terhikoulumies kuva
Terhi Koulumies

Itse asiassa sekä valtiovarainministeri että peruspalveluministeri ovat SDP:stä, eivät kokoomuksesta.

Verotuksessa on erityisesti kiristetty pääomaverotusta. Tuloerot ovat tilastojen mukaan pienentyneet, mikä tietysti johtuu kansainvälisestä lamasta.

Käyttäjän RaatoLaaksonen kuva
Raato Laaksonen Vastaus kommenttiin #14

Pääministeri lienee kokoomuksesta. Hän johtaa koko orkesteria. Kun menee hyvin, hän kerää pisteet, kun menee huonosti, keräilee sonnat. Ei siinä nyt auta lykkiä päätä puskaan.

Käyttäjän terhikoulumies kuva
Terhi Koulumies Vastaus kommenttiin #15

Arvelet siis, että esim. valtiovarainministeri, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne juo päivät pitkät vain kahvia ja peruspalveluministeri Susanna Huovinen (sdp) föönaa hiuksiaan työnteon sijaan? No sitten ymmärrän, että hallituksella on vaikeaa, jos pääministeri joutuu yksin tekemään kaikkien hommat... :)

Käyttäjän RaatoLaaksonen kuva
Raato Laaksonen Vastaus kommenttiin #23

Saatan nippa nappa ymmärtää kommenttisi huumoriksi. Jos katsellaan aikoja taaksepäin, mistä hallitusten menestykset tai menestymättömyydet muistetaan? Pääministereistä. Heidän mukaansa myös hallitukset on nimetty.
Hierarkisessa systeemissä kyläpäällikkö kantaa vastuun alaistensa puuhastelusta. Jos Rinne vain juo kahvia, niin kuin Harri Holkeri aikoinaan ja Huovinen föönaa hiuksiaan, on pääministerin asia puuttua touhuun. Mutta kun aika menee tviittailuun, juoksenteluun, tikkatauluna olemiseen ja selfiekuvakulmien katseluun, ei ole kovin ihmeellistä, että tekemisen meininki on lamaantunut. Jos sitä on ollutkaan.
Oletko yhtään tietoinen, mitä kuuluu nykyisin Sari Sairaanhoitajalle ja Ripa Rakennusmiehelle. Onko kokoomuksella vielä korvat, joilla kuulee?

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #14

Onkos tuo nyt sitten demarien ansiota, vai mitä haluat sanoa?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Hei Raato, kerro vielä miten tilanne muuttuu kun Kepu ottaa komennon?

Käyttäjän RaatoLaaksonen kuva
Raato Laaksonen Vastaus kommenttiin #68

Saatan minä kertoakin, kun ystävällisesti pyysit. Meno ei juurikaan muutu. Paitsi, että jonnekin Karhunperseen ja Sudenkuonon välille tehdään nelikaistainen moottoritie. Palataan vanhaan kunnon alkiolaiseen siltarumpupolitiikkaan, maitotilat saavat tukensa ja Väyrynen saa runsaasti palstatilaa kaltoinkohtelustaan.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kalevi Sorsa kirjoitti vuonna 1992 kirjan UUSI ITSENÄISYYS.

Sivulla 261 olevan sitaatin pitäisi avata vasemmistolaistenkin silmät:

”Julkisen sektorin tehostaminen on uusi tehtävä. Se on kehitettävä kilpailukykyiseksi yksityiseen sektoriin nähden. Tämä on nimenomaan sosialidemokraattien tehtävä, koska kukaan ei epäile heitä julkisen sektorin romuttamis- ja yksityistämispyrkimyksistä.”

.

Sorsa siis paljasti, että hyvinvointipalveluiden alasajo on demareiden tehtävä, koska kukaan ei epäile heitä.

Kokoomuksen on pikaisesti lähdettävä pois demareiden suunnitelman toteuttamisesta!

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Jaakkola lukee tuota Sorsan tekstiä kuin piru raamattua. Sorsan näkemys julkisen sektorin tehostamisesta on aivan eri asia kun hyvinvointipalvelujen alasajo. Tuo alasajo tulee tapahtumaan, mikäli julkisen sektorin toimintaa ei saada tehostettua ja oikeaan mittasuhteeseen BKT:n nähden. Sorsan toteamus demarien tehtävästä perustuu juuri siihen näkemykseen, että demarit on se voima joka EI ole valmis romuttamaan hyvinvointipalveluita, mutta tehostamaan niiden tuottamista. Kokoomuksen tavoite on päinvastainen, hyvinvointipalvelut yksityisten yhtiöiden tuottamaksi ja julkinen sektori alas. Jaakkola joko tietoisesti kirjoittaa muunneltua totutta tai lukemisen ymmärtämisessä on puutteita.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #39

Granlund ei ymmärrä lukemaansa.

Tämä on suora sitaatti Sorsan kirjasta:

"Tämä on nimenomaan sosialidemokraattien tehtävä, koska kukaan ei epäile heitä julkisen sektorin romuttamis- ja yksityistämispyrkimyksistä."

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #85

Sorsa tarkoitti, että sosialidemokraattien tarkoituksena EI ole romutta julkista sektoria, koska tietävät ettei niin tapahtuisi, jos kokoomuslainen olisi ilmoittanut tuon saman asian, niin kaikki olisi ymmärtänyt, että kysymyksessä on NIMEENOMAN tehostamisen varjolla tehtävä julkisen sektorin alasajo.

k k

Saatat olla itse esimerkki siitä mitä pitää muuttaa. Rehellisyys tavoitteiden kertomisessa ja keinojen peittelemättömyys auttaisi. Kokoomus on tehnyt kaikkensa veroregression aikaansaamiseksi, se on myös romauttanut veropohjaa, suosinut "verosuunnittelua", estänyt läpinäkyvyyttä, kokoomusnuoret vaativat jopa yritysten siirtymistä viroon promotoidessaan hyväosaisten kapinaa. Tämä ihan ok oikeistopuolueen tavoitteeksi.

Se mikö ei ole ok on olla tietämätön tästä. Ihan sama mikakin kertoa ettei tiedä mikä suomessa on keskitulo ja juosta alushousuissa telkkarissa esittämässä jotain Leissonia kun maa romahtamasa on.

Anteeksi vuodatukseni. Mutta tuo ylimielinen tietämättömyys ylimielisyydestä...

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Suoraa puhetta:

Olen vuosia kirjoittanut, ettei Kokoomuksen kannata olla demaripresidentti Mauno Koiviston viitoittaman tien juoksupoikana.

Kokoomuksen on palattava juurilleen.

Ks. kotisivuni
http://jormajaakkola.fi/

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ikävä kyllä hallitus koottiin alunperin liian erilaisista puolueista eikä se siksi löydä yhteistä säveltä helposti."

Yritetään nyt muistella kuka sen hallituksen kasasi, taisi vielä mainita unelmahallitukseksi.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Stubb pelastaa Kokoomuksen ainoastaan ilmoittamalla hallituksensa eroavan.

Mitä pikemmin, sitä parempi.

Käyttäjän RaatoLaaksonen kuva
Raato Laaksonen

Kokoomusta on tähän asti kohdeltu melkeinpä silkkihansikkain, sillä porvarillinen media on ohjannut puheenaiheet epäolennaisiin asioihin, kuten niihin saamarin shortseihin.

On jo korkea aika puhua suurista ja kalliista virheistä, kun kannatuskin kohta on persujen luokkaa.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

"On selvää, että syksyllä on tapahtunut asioita, jotka ovat vähentäneet uskoa kokoomukseen. Ne muutamat - itse asiassa lähes yhden käden sormilla laskettavat"....

Ihan kaikella kunnioituksella, mutta kyllä aikajänne on ollut varmasti pidempi tälle tapahtumien ketjulle. Ihan vain muutamia mainitakseni.

Kataisen ministereistä 11 on jättänyt kesken kauden ministerin tehtävät. Tuskin kovin uskottavalta kansalaisten silmissä työskentely vaikuttaa. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128870551902...

Kataisen ministerivuosien tulos: 47 miljardia euroa velkaa. Kai tämäkin aika merkittävä seikka lienee. http://www.hs.fi/talous/a1397110791148

Tuloja puntaroinut Räty unohti sadattuhannet suomalaiset. Ministeri ei tiedä Suomalaisten elämästä yhtään mitään. http://www.hs.fi/politiikka/a1408759261103

Totuuspuntari: Kokoomus ei ole saanut senttiäkään vaalirahoitusta Novalta tai KMS:ltä? http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/totuuspunt...

Merja Ailus eroaa - saa 303 500 euroa. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128862408967...

Gallup: Kataisen hallitus on 2000-luvun huonoin. http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/gallup-kat...

Näitä esimerkkejä ovat olleet lehdet ja netti pullollaan jo useamman vuoden, joten kai siellä on muukin ongelma, kuin pääministerin housut.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

On suorastaan tragi-koomista, että vastuullisuutta korostaneesta Kokoomus-johtoisesta hallituksesta ovat häipyneet kaikki sen syntymisessä mukana olleet puoluejohtajat KD:n Päivi Räsästä lukuun ottamatta.

Ja sen kunniaksi KD:n ainut ministeri, kevytsalkkuinen Räsänen, on saanut niskaansa eniten mollausta, pilkkaa ja irvailua, olivatpa syyt maalisia tai ylimaallisia.

Tuhoisimmat ministerit, eli raskainta salkkua kanniskelleet, ovat häipyneet kuin metaanipurskahdus Saharaan eri lihapatojen ääreen: Katainen etunenässä sen suurimman padan viereen, Häkämies toiseksi suurimman ja sote-Virkkunen seuraavalle.

Fiksuimman Kokoomus-poliitikon (ex-MEPPI) osaksi tuli pudota Brysselin koneesta ja vääntää väitöskirja EU-sopeutumisrahan turvin, ja sen hän myös teki: piti siis ainoana lupauksensa. Samalla hän oli tehokkaasti ehkäissyt toisen MEPIN (kok) ympäristöpoliittiset tuhot eli palveli kansaa. :D

Käyttäjän terhikoulumies kuva
Terhi Koulumies

Jos joku ei tiedä, niin Kevan Merja Ailus oli keskustalainen.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Terhi. Ketäs siellä taustalla hääri? Jos et muista, avaisit tuon linkin. Virkistän vähän " - Ei ole syytä kommentoida, onko se kohtuullinen vai ei, Kevan hallituksen puheenjohtaja Laura Räty sanoi MTV3:n mukaan."

Se minua teissä poliitikoissa eniten harmittaa, että vaikka mitä te tekisitte, niin mitään ette tunnusta. Ette sitten yhtään mitään. Ottaisitko kantaa myös muihin teemoihin kun tähän Ailuksen tapaukseen joita esimerkillisesti laitoin. Kätevästi nappasit tästä vain yhden pienen nyanssin, joka on olevinaan niin asiakokonaisuudessa tärkeä.

Kuinkas nämä vaalirahasotkut?

Ministerit karkaa hallituksesta?

Suomen huonoin hallitus?

Ministerit eivät tiedä mitä kansalaiset tienaavat ja niin edelleen.

Nämä esimerkit kun eivät todellakaan ole tässä. Pidättekö te meitä äänestäjiä täysin tyhminä ja mitään tietämättöminä?

Käyttäjän terhikoulumies kuva
Terhi Koulumies

Vaalirahasotkuja on ollut Keskustalla, ei Kokoomuksella.

Kevan hallituksessa on kaikki puolueet mukana ja Keskusta siis päällimmäisenä, Ailuksen tilalle tuli vain toinen keskustalainen.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #25

Höpistä! Kyllä niitä vaalirahasotkuja on kokoomuksellakin vähintään tarpeeksi.

Kaikkein eniten ulkopuolista rahaa ovat kautta aikain saaneet kokoomuslaiset. Kyllä siinä on samalla syntynyt monenlaisia enemmän tai vähemmän velvoittavia sidoksia.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #30

Ensinnäkään minkään puolueen mahdolliset tai mahdottomat rahoitussotkut eivät sido pätkän vertaa yhtäkään kansanedustajaa.

Toiseksi, vielä vähemmän ne sitovat äänestäjiä. Äänestäjä äänestää Kataista, koska on tyytyväinen Kataisen toimintaan ja haluaa Kataisen jatkavan - tai sitten ei äänestä. Rahoituksesta riippumatta.

Toki tilanne muuttuu täysin, jos Suomi luopuu kansanvaltaisesta vaalitavasta ja siirtyy Ruotsin mallin mukaiseen puolueiden äänestämiseen. Mutta se on jo toinen juttu.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo Vastaus kommenttiin #30

Onko herra Tossavainen varma, että oma pesä on kunnossa, siis Perussuomalaisissa?

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #25

Kiitos jälleen kommentista Terhi.

Toki on ollut suhmurointia kaikilla puolueilla. Nyt vain ymmärtääkseni tässä ketjussa puhutaan tästä kokoomuksesta, josta yrität kääntää syyt kaikesta muiden puolueiden piikkiin. Onko tämäkään totta? https://www.youtube.com/watch?v=zT0PLnuUnxI

Onnea valitsemallasi tiellä, mutta joskus olisi hyvä vain katsoa todellisuudessa peiliin ja pyrkiä olemaan rehellinen edes itselleen. Vaikka kuinka uskottelet itsellesi, että on tehty onnistunutta politiikkaa kokomuksen johdolla, niin teot puhukoot puolestaan.

Se minua vain suuresti ihemetyttää, miksi ihmeessä tulet uhriksi puolustamaan täysin järjetöntä kokoomuspolitiikkaa johon sinulla ei kai ole ollut osaa eikä arpaa? Tosin nyt olet korviasi myöten tässä samassa sotkussa, kun puolustat henkeen ja vereen tehtyä politiikkaa, mitä Suomen kansan oikeustaju ei käsitä.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto Vastaus kommenttiin #25

Terhi!

Vaalirahakohu iski Keskustaan, kun Kokoomus pääsi kuin koira veräjästä. Satun nyt tietämään asian kun olin itse näkemässä Nova Group Oy:n työntekijänä. Kyllä siellä Kokoomuksellekin rahoja jaeltiin. Jyrki ja Häkämies istui saunaillassa Novan järjestämillä illanistujaisilla. No enempää en viitsi kertoa, mutta ehkä käsittelen asiaa tulevissa vaaleissa.

Käyttäjän saimaansisustus kuva
Hannu Koho

Niin kauan kuin Kokoomus puhuu yhtä ja tekee toista, sen on turha odottaa uskottavuuden kasvua.

Kokoomus sanoo Stubbin suuulla: "Jokainen äänestäjä, joka uurnille lähtee, tekee valinnan uuden ja vanhan, modernin ja vanhanaikaisen,
kansainvälisen ja sulkeutuneen Suomen puolesta tai sitä vastaan, Stubb sanoo."

Sisäänpäinkääntyneempää, vanhempaa, vanhanaikaisempaa ja sulkeutuneempaa ilmiötä kuin pakkoruotsi ei Suomesta löydy. Ja pakkoruotsiin Kokoomus on sitoutunut tiukemmin kuin mihinkään. Torjui jopa oman puoluekokouksensa päätöksen 2010!

Stubb: "Uusi hyvinvointiyhteiskunta on palveluita ihmisten ehdoilla. Se on valinnanvapautta julkisissa palveluissa. Se on sääntelyn purkamista ja ihmisten valinnanmahdollisuuksien lisäämistä" Kuten pakkoruotsi?

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen

Kokoomuksella ei ole muuta mahdollisuutta kuin kerätä tieto yhteiskunnan voinnista ja kunnosta matalan kannatuksen kautta. Olkaa positiivisia, teillä on vähintään fantastiset neljä vuotta aikaa oppia tekemään asioita oikein.

Matias Härkönen

"Jotkut suomalaiset kuvittelevat, että kokoomuslaiset eivät olisi huomanneet puolueella menevän nyt heikosti. Olemme huomanneet!"

Hienoa! Huutakaa HEP kovaan ääneen kun huomaatte, että SUOMELLA menee huonosti ja olette valmiita asialle jotain tekemään.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Onko US palannut historian varjoihin ja ryhtynyt kokoomuksen äänenkannattajaksi, kun laittaa tällaisia puolueen sisäisiä kinoja etusivun karuselliin?

Matias Härkönen

Ei, mutta näillä saa klikkejä.

Käyttäjän RolfNeulasto kuva
Rolf Neulasto

Katainen hukkasi perinteiset kokoomuslaiset arvot vetäessään painitrikoot päällensä. Stubbi jatkaa samaa liberaalihöttöä, joka karkottaa puolueesta etenkin seniori jäseniä.

http://blogit.iltalehti.fi/raimo-ilaskivi/2014/11/...

Markku Laaksonen

Ei shotsit tai trikoot ketään karkota, päätöksenteolle tietty vaatetus ei ole edellytys. Syy on ainoastaan koko hallituskauden jatkunut päättämättömyys kuin aiempienkin hallitusten päättämättömyys, näköalattomuus, otteen liepeäminen jo Vanhasmatin ajoista alkaen.

Ongelma on kaikkien puolueiden yhteinen, kellään ei ole ollut näkemystä, kykeneviä henkilöitä toimimaan talouskehityksen mukaan.
Ja nyt Stubb on muka syyllinen, on kai lähinnä Karkuri-Kataisen jälkeisten raunioiden vartiona.
Ei kukaan voine kuvitella, että muutamassa kuukaudessa saataisiin kuntoon, korjattaisiin vuosien tohelointi.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Tervetuloa muiden puolueiden arkeen. Onhan media jo melkein kahdeksan vuotta sumeilematta tukenut Kokoomuksen tähdenlentoa ja nyt on aika palata normaalitilaan myös Kokoomuksessa.

Toivottavasti Kokoomus ottaa tästä nyt opikseen eikä vain etsi uutta markkinointivelhoa Tujusen tilalle. Politiikka on fantastisen unelmahötön taustalla jäänyt olemattomaksi eikä nykyistä hallitusta tunnusta kokoomuslaiseksi edes puolueen omat kansanedustajat, kannattajista puhumattakaan.

Reijo Tossavainen

Kokoomusjohtoisen hallituksen saamattomuus näkyy juuri nyt eduskunnassa. Ensin meni 3,5 vuotta niin, että hallituksen taholta tuli poikkeuksellisen vähän lakiesityksiä eduskuntaan. Nyt siellä on järkyttävän paha ruuhka heikosti valmisteltuja lakiesityksiä, jotka pitäisi runnoa hirveällä kiireellä läpi. Esim. huomenna on lähetekeskustelussa liki 40 lakiesitystä. Ei niihin yksikään kansanedustaja ehdi riittävästi paneutua!

Esimerkkejä hallituksen toimintakyvyttömyydestä olisi vaikka kuinka.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Ei niitä 40 esitystä kukaan pakota yhdessä päivässä läpi käymään. Se on ihan työjärjestysvalinta, ja se taas on 100 % eduskunnan itsensä päätettävissä.

Pakko ei tässä maassa ole kuin veronmaksu ja köyhän kuolema.

Reijo Tossavainen

... mutta kun niitä tulee joka päivä lisää samaan tahtiin!

Olennaista on hallituksen kyvyttömyys. Kaikki viimetippaan ja heikosti valmisteltuina.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #32

No mitä sitten, vaikka tuleekin? Jos 5 ehditään kunnolla käsitellä päivässä, niin sitten käsitellään 5. Ja kunnolla. Jono sitten vain kasvaa. Sou?

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #33

Eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen on tänään arvioinut, että kaikkia lakiehdotuksia ei ehditä käsittelemään.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Onhan niihin asioihin ehtinyt jo 3,5 vuotta perehtyä, joten mikäs niitä nyt on päättäessä, kun kaikki on märehditty täälläkin moneen kertaan;)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kun katsoo miten puolueen henkilövalinnat ja kannatuksen alamäki ovat ajoittuneet, voisivat kokoomuslaiset tältä istumalta julistaa Jyrki Kataisen ja Taru Tujusen poliittisiksi pyhimyksikseen.

Stubb, Räty, Toivakka, Kauma... aikuisia ihmisiä mutta tenavatähtien imago. Temppu tietysti sekin!

Myös demareilla on varsin kiistanalainen, pienellä marginaalilla valittu puheenjohtaja. Päättelen molemmilla sinipunan pääpuolueilla olevan eheydelle vaarallinen, sisäinen oppositio. Luulisi Timo Soinia harmittavan, että jytkyn "parasta ennen" jäi jo taakse.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Terhi Koulumies, tuleva (?) kansanedustaja aloittaa bloinsa hyvin, mutta jättää sitten senkesken. Tarkastelkaamme hieman:

" Olemme huomanneet!"

Hienoa. Nyt sitten, miksi näin on käynyt:

" Nyt meidän kokoomuslaisten pitää tunnustaa tapahtuneet mokat"

Loistavaa! Aloitapa tästä, ja listaa ne tekemänne mokat.

"ja sitten tehdä uusi parempi suunnitelma siitä, miten tehdä työtä paremman Suomen puolesta tästä eteenpäin."

Hyvä alku on, kun ensin olet listannut nuo mokat, kertoa, mitä Kako aikoo tehdä niiden peruttamiseksi tai korjaamiseksi. Senkin listan voit laittaa tänne - olkoon sitten vaikka vain omasi.

" Osa on ollut tasoltaan vääriä sana- tai vaatevalintoja, osa isompia mokia. (Onneksi Suomen ilmasto ei salli shortsien jatkuvaa käyttöä.)"

Jo se, että väärää vatevalintaa voi ylipäätän pitää puolueen kannatuksen laskun edes osasyynä kertoo, ettei laskun syytä ole ymmärretty. Tuo edellä mainitsemani mokalista auttaisi valaisemaan asiaa.

" Missä ovat kirjoitukset niistä tuhansista - ei vaan kymmenista tuhansista kokoomusaktiiveista, jotka tekevät jatkuvasti työtä paremman Suomen puolesta ja siitä, mitä hyvää he ovat saaneet aikaan? Ei missään, koska niistähän saisi vain hyviä uutisia."

Jos niistä saisi "hyviä uutisia", ainakin Kakon omat lehdet kirjoittaisivat niistä. Todennäköisempi syy on, että Kako ei ole saanut mitään hyvää aikaan, ei ole mitään kirjoitettavaa. Jos on, lista Kakon "hyvistä töistä" olisi täällä yhtä tervetullut kuin se mokalista.

"Ikävä kyllä hallitus koottiin alunperin liian erilaisista puolueista eikä se siksi löydä yhteistä säveltä helposti."

Ja Kako yritti vielä saada Persutkin mukaan. Kun ei onnistunut, Kakossa alkoi huumaava pilkkalaulanta.

"Se johtuu siitä, että vasemmistolla, vihreillä ja porvaripuolueilla on aivan erilaiset näkemykset siitä, mihin suuntaan Suomea pitäisi viedä."

Niin, tai Kakolla on erilainen näkemys. Lie vähän niin kuin näkökulmakysymys.

"vaikkapa ihmisten mahdollisuus käyttää halutessaan yksityisiä terveyspalveluja romuttuisi."

Tässä yksi hyvä esimerkki kakolaisen mokasta, joka on osasyynä kannatuksen romahtamiseen: asiaton ja perusteeton harhaanjohtaminen. Koska ja kuka vasemistolainen kansanedustaja on esittänyt vaikkapa ihmisten mahdollisuuden käyttää halutessaan yksityisiä terveyspalveluja romuttutamista?

" Olen samaa mieltä monesta kritiikkiä saaneesta syksyn tapahtumasta, joita on tullut seurattua todella ikävin mielin."

Mistä, esimerkiksi? Ei siis vaatteista tai vastaavasta.

"Puolueiden pitää lyödä pöytään omat yksilöidyt tekonsa, jotta nähdään mitä mikäkin on tehnyt muuta kuin louskuttanut leukojaan."

Loistava esitys! Tätä toivovat kaikki niin Kakolta kuin muiltakin, Södöpiltä, Kepulta, Kristillisiltä, Vassareilta jne. Taitaa jäädä lyömättä, Kakoltakin.

"Sitten pitää kirjoittaa paperille kaikkien nähtäväksi, mitä ne haluaisivat seuraavan neljän vuoden aikana suomalaisille tehdä. Kuka uskaltaa aloittaa?"

Tämä olisi selkeästi paluuta vanhaan, hyvään, aikaan. Vielä 70-luvulla puolueilla oli ohjelmia, siis oikeita ohjelmia isolla O:lla. Nyt on kaikilla vain huuhaaperiaatehuuhaata, "pyrimmeparantamaansitäsuntätä" -läpysköitä, joita vastaan kenelläkään, edes pahimmalla vastustajalla ei ole, eikä voi olla, mitään.

Onnea kaipaamieni listojen laadinnalla. Näemme niitä ehkä vielä tällä viikolla (?).

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Huuhaaperiaatehuuhaata sen vuoksi, koska tietävät, että asioiden hoito on jo luvutettu aivan muille tahoille.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Tuo Koulumiehen mokalista olisi kuitenkin mielenkiintoista nähdä. Viikko jatkuu...

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Selviö on, että Stubbin asiaosaaminen kotimaan politiikassa on paljastunut jopa pelättyä kapeammaksi.

Stubbin toivioretki Suomen pääministerinä on tähän asti ollut - edeltäjänsä pakolaispääministeri Kataisen tavoin - lähes täydellinen fiasko. Polvihousuissa trampalla ahkerasti pomppiva Stubb on antanut sikäli itsestään tasan tarkkaan itsensä näköisen ja mittaisen kuvan, juuri sellaisen kuvan mikä on myös hänen yleinen arvostuksensa vakavasti otettavana poliitikkona.

Viimeisimmän mielipidemittauksen (Taloustutkimus Oy) mukaan vain joka kymmenes katsoo Stubbin hallituksen onnistuneen talouskasvun- ja työllisyyden edistämisessä, 86 %:n mielestä hallitus on siinä epäonnistunut. Aivan yhtä tylyn arvion Stubbin hallitus saa siinä, miten hyvin se on kansalaisten mielestä onnistunut valtion velkaantumisen kääntämisessä laskuun. Ja samaa kylmää kyytiä tulee köyhyyden ja syrjäytymisen ehkäisemisestä.

Aika surkea on yrityksesi antaa tekohengitystä Stubbille/Kokoomukselle, faktat pitävät siitä huolen.

Käyttäjän mikamustonen kuva
Mika Mustonen

Kataisen aikana kokoomus alkoi pelata samaa peliä kuin vasemmistopuolueet ovat tehneet kautta historian eli jakamaan verovaroja enemmän kuin mihin maalla olisi varaa. Se auttoikin aluksi: kokoomuksen kannatus kasvoi ja julkisen talouden tilanne oli vielä siedettävä. Nyt kuitenkin nähdään tuon politiikan lopputulos eli hyvinvointivaltio on alkanut rapautumaan perustaltaan ja kokoomusta syytetään lähes kaikesta, vaikka koko sixpack -hallitus on tietysti vastuussa (ja edellinenkin hallitus).

Tämä maa ei kestä sitä, että kokoomus liukuu vasemmalle, koska pelkkä ruotsalainen kansanpuolue / kristilliset eivät ole riittävä voima puolustamaan sitä vähäistä markkinataloutta, joka meillä vielä on jäljellä. Keskustaa ei oikein voi laskea, kun se haluaa olla siinä kokoomuksen ja demareiden 'keskellä'.

Tätä on ikävä sanoa, mutta Alexander Stubb saattaisi tehdä palveluksen sekä Suomelle että kokoomukselle jäämällä nyt heti sivuun puheenjohtajuudesta ja palaamalla siihen hommaan, jossa hän on parhaimmillaan eli ulko-/EU-politiikan hoitoon. Jos Stubb kuitenkin jatkaa, hänen on nopeasti saatava takaisin vanha rento, myönteinen asenteensa ja oltava ehdottomasti enemmän esillä tiedotusvälineissä kotimaan politiikan tiimoilta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Minulla ei ole mitään syytä puolustaa kokoomusta, päinvastoin, mutta on kuiten syytä muistaa kuka olikaan pääministerinä kun verohelpotuksia varakkaille alettiin suoltamaan lainarahalla ja näin kylvettiin siemen tuleviin vaikeuksiin. Pääministerinä oli Matti Vanhanen ja päähallituspuolueena kepu.

Olavi Mansikka

ei näiden pöhköjen kanssa kannata asiasta tingata. ja toisaalta samaa paskaa saavat muutkin. Paitsi ne demarit... Jotenkin ovat median suojeluksessa ja aina kieroilemassa. Kepu sai pari vuotta sitten asia unohtui ja siirryttiin persuihin. Nyt sitten kokoomuksen vuoro. Esim täälläkin pitäisi kansanedustaja olla. arvokkaasti hyvätapainen mutta rakkikoiran toi tossavainen tuo mieleen. ei mitään järkeä kaverin kirjoituksissa eikä tule. onneksi päästään edes siitä eroon...

Janne Suuronen

Kyllä ihmiset ymmärtävät Suomen ongelmien juontavan juurensa pidemmän ajan päätöksistä. Ei pelkästään pari kuukautta pääministerinä ja puheenjohtajana olleen Stubbin vuoksi.

"Vastuunkanto" oli Jyrki Kataisen lempitermi.

Kepun Matti Vanhanen raukkamaisesti pakeni jalkaleikkauksen varjossa vastuutaan. Saimme Kiviniemen vaalienodotteluhallituksen. Kokoomuksen Jyrki Katainen raukkamaisesti pakeni vastuunkantoaan Brysseliin, saimme tilalle Alexander Stubbin vaalienodotteluhallituksen.

Jyrki Katainen toimi valtiovarainministerinä siinä hallituksessa, jonka aikana valtiontalouden menot lähtivät uudella kulmakertoimella nousuun, kun taas talouskasvu alkoi madaltumaan. Hallituksessa, jonka aikana olisi tullut aloittaa vientimme kilpailukykyyn vaikuttavien rakenteiden uudistamista. Pääministeri Kataisen hallituksen aikana jo aiemmin alkanut trendi vain syveni ja jota tosiaan reaalimaailman faktoista täysin pihalla olevat Urpilaisen johtamat demarijoukot Kataisen kanssa vain pahensivat.

Terhi, tämä puheenvuorosi edustaa juuri sitä niljakasta linjaa, mitä vain poliitikoilta voi odottaa. Hyvinä aikoina kaikki poliitikot henkselit paukkuen ovat ottamassa ansioikseen kaikkea kivaa, huonoina aikoina kyseessä onkin vain poliittisista valinnoista riippumaton tilanne.

On huomattavaa, ettei tämä kommenttini mielipide tee Perussuomalaisista tai mistään oppositiosta yhtään parempaa puoluetta. Mutta tarkoituksenani oli siis ilmaista, että Kokoomuksessa ollaan ihan pihalla, mikäli luullaan viimeisten galluppien alaspäin osoittavan trendin olevan pelkästään arvoliberaalin Stubbin piikissä.

Käyttäjän terhikoulumies kuva
Terhi Koulumies

Varmaan moni, joka on sitä mieltä, että pääministeriltä puuttuu johtajuutta, vertaa hallituksen päätöksentekoa yritysmaailmaan. Yrityksessä johtaja/omistaja voi käskeä ja päättää firman linjasta miten haluaa. Tulos on joko hyvä tai huono, ja vastaanpanijat siirretään syrjään.

Politiikassa tilanne on aivan toinen. Siellä ei kukaan voi pomona määräillä, mitä osa ihmisistä tuntuu pääministeriltä jotenkin odottavan. Politiikassa jokaisella ihmisellä on yksi ääni ja periaatteessa jokainen ääni on yhtä arvokas kuin toinenkin.

Suomen monipuoluejärjestelmä vaikeutta atilannetta sikäli, että millään puolueella ei ole enemmistöä vaan päätöksiä on mahdollista tehdä vain neuvottelemalla ja kompromissiratkaisuina. Jos eduskunnassa tai hallituksessa on sekalainen joukko erimielisiä ihmisiä, niin lopputulos kertakaikkiaan on tämä.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Eniten tätä yritysjohtoon vertaamista tapahtuu juuri Kokoomuksen kannattajien taholta, johtaja joka saa aikaan asioita johtaa edestä omalla esimerkillään ja sitä me kansalaiset kaivataan. Ymmärrän nuoren ihmisen ambitiot saavuttaa menestystä omassa elämässään, silloin ura poliitikkona siis uskottavana edestä johtavana ei lienee paras mahdollinen ratkaisu. Sitä osoittaa tämä pako Brysseliin esimerkiksi. " Politiikassa jokaisella ihmisellä on yksi ääni ja periaatteessa jokainen ääni on yhtä arvokas kuin toinenkin." Jos näin olisi niin se olisi hyvä alku, mutta juuri ryhmäkuri on se uskottavuuden syöjä mikä palauttaa sen vallan takaisin puoluejohdolle ja näin se ääni tai äänet onkin puheenjohtajalla.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Ihan kaikella kunioituksella Terhi, mutta eniten valtaa tässä maassa on pääministerillä. Toki korjaa jos olen väärässä.

Ei kai puolueenne puheenjohtaja ole mikään yhden äänen mies, tai jos on, niin asiamme on vielä huonommin kuin olen ymmärtänyt. Kuka tätä maa parkaa oikein johtaa?

Kysyn jo toistamiseen. Miksi ihmeessä uhraat oman poliittisen tulevaisuutesi tällä kirjoituksella? Miksi puolustelet asioita joita harvan oikeustaju ymmärtää. Me olemme kansana konkurssissa. Et kai ole näitä päätöksiä ollut tekemässä, otat nyt turhan paljon kantaaksesi.

Tuota mainitsemaani listaa ylempänä voisi todellakin jatkaa vielä monella kohdalla joissa edustamasi puolue on ollut mukana. Toki muissa puolueissa on samaa suhmurointia, mutta tämä kaiketi on puoluettasi käsittelevä ketju.

Keijo Räävi

Loppujen lopuksi Suomessa on asiat hyvin huolimatta taantumasta. Valitettavasti suomalaiset ovat ikuisia valittajia eivätkä huomaa että muualla maailmassa on paljon pahempia ongelmia.

Käyttäjän ollisaarinen kuva
Olli Saarinen

Kokoomus saa syyttää itseään siitä, että se ei ole kyennyt välittämään tietoa käytännön päämääristään yleisen positiivisuussanoman lisäksi. Ehkä EU-asiat veivät pääministerin ajan, ainakaan Katainen ei lausunut kunta- ja soteuudistuksesta yhtään syventävää lausetta.

Meillä on progressiivinen verotus ja yleinen pääomavero on korkeahko. Kuitenkin mielikuvatasolla "kansa" luulee päinvastoin. Vaikka Kokoomus ajoi joidenkin pienten päivärahojen nostoa se ei saanut siitä propagandahyötyä, eikä varsinkaan osannut tuoda esiin ay-liikkeen vastustusta kaikissa mahdollisissa uudistuksissa. Ehkä puolueen haarniskassa on myös heikkoja kohtia erityisetujen lobbareiden iskeä.

Stubbilla on ollut kulttuuriongelma humppakansan suhteen vaikka on urheilijasankari mutta kyllä se korjaantuu kunhan pysyy asiassa, jos ehtii.

Käyttäjän SeijaKastari-Johansson kuva
Seija Kastari-Johansson

Toivottavasti vaaleja ennen saadaan kuulla, millä ehdoilla kukin puolue voi luvata, että vaalilupaukset toetutuvat. Tuskin politiikassa yksikään puolue voi yksin tehdä mitään, mutta miten lupaukset täytetään yhdessä muiden kanssa. Ruotsissa näyttää nyt olevan juuri kysymys yhteisestä päätöksenteosta.

Käyttäjän pasipulkkinen kuva
Pasi Pulkkinen

Omien havaintojeni pohjalta kokoomuksella on yksi jo eläkkeelle jäänyt vaikuttaja ja pari vielä liian nuorta vaikuttajiksi, jotka ymmärtävät miten rahatalouden mekaniikka toimii ja minkälaisia poliittisia suosituksia tästä seuraa. Kokoomuksen haukkuminen harjoitetusta politiikasta on siksi aivan aiheellista. Toki haukut tulevat yleensä vääristä asioista. Toisaalta ei muillakaan suurilla puolueilla ole tässä suhteessa kehumista.

Tulevatkin eduskuntavaalit tullaan käymään argumenteiila joilla pyritään puolueen etuun, ei Suomen ja suomalaisien etuun.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Nykyinen informaatiotulva mediasta ja muualta saa ihmiset uskomaan kaikennäköistä hassua. Ihmisiltä puuttuu kyky arvioida tietojen luotettavuutta ja lähdekritiikkiä.
Tämän takia väärän tiedon levittäjät saavat valtaa ja kestää aikansa, ennen kuin ihmiset huomaa totuuden. Joku puolue on aina vuorossa jossain vaiheessa sitä kehää, välillä (väärän)tiedon jakajana. Sykli on se, että huutelijaan(ja hänen liikkelle laskemiinsa "agentteihin") uskotaan, jolloin sen kurssi on nousussa. Seuraava vaihe on se että kansa huomaa kusetuksen ja suunta vaihtuu ja sitten on vielä se huutelujen kohde, johon kansa on menettänyt huutelun johdosta luottamuksen, mikä aiheuttaa äänestäjien menetystä. Tätä kehää kannatukset pyörii.

Tästä hyvänä esimerkkinä vaikka Vihreiden energiapolitiikka. Vihreät luo mielikuvan luonnonsuojelusta, mutta ratkaisut vievätkin väärään suuntaan. Sitten kun muu ei auta, niin pistetään media asialle ja ihmisiä harhautetaan kaikennäköisillä ympäristöjärjestöjen ja aktivistien huuhaapuheilla. Nyt ihmiset alkaavat huomaamaan asian enemmän ja enemmän ja kannatus alkaa laskea.

Siitä minä olen hyvilläni, että Kokoomus ei ole tähän eduskuntakiusaamiseen lähtenyt, vaikka ette ääntäni saakkaan. Ellei Salolainen ala vetää kelkkaa enemmän.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Parasta, mitä Suomelle voisi tapahtua, olisi että Stubb viheltäisi pelin poikki ja hallitus hajoaisi. Samalla Stubb eroaisi ja valittaisiin uskottava puheenjohtaja puolueelle ja pian.
Mitä pidemmälle tämä jatkuu, Stubbin johdolla Kokoomuksen kannatus alittaa kaikkien muiden pääpuolueiden kannatukset.
Miten ihmeessä noinkin "kykypuolue" voi langeta tuonlaiseen ansaan pelkästään jonkin Stubbin hypen kauttaa.
Se kertoo siitä, että jäsenkuntakin on aivan metsässä tosiasioiden edessä.
Huom. olen keskustellut henkilökohtaisesti Stubbin ja Vapaavuoren kanssa.

Käyttäjän pekkakorvenniemi kuva
Pekka Korvenniemi

Ei mollata teitä kokoomuslaisia, mutta korjataan faktat. Kokoomuksen argumenteilla tuloerojen kasvattamisen taloutta kohentavasta vaikutuksista on herrojen johtajien optiota lisätty ja liksoja nostettu. Koska toteutunut kehitys on osoittanut argumentit vääriksi/valheellisiksi, olisi nyt syytä tuomita heidän petoksella saamansa hyöty valtiolle menetetyksi.
Ja keksikää viimein jotakin parempaa sokean uusliberalisminne tilalle!

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Minuun ainakin iskostunut kokoomukselaisista sellainen tunne, että he ylenkatsovat ja soimaavat työttömiä. Tunne on sellainen, että he pitävät aivan ilmeisenä, että työttömyys on työttömän oma vika.
Ja korkeasti koulutettu työtön on melkein rikollinen, jos ei ota vastaan mitä työtä tahansa.
Ja että Kokoomuksen mielestä työntekijän on tultava palkallaan toimeen.
Jos ei, niin yhteiskunnan kuuluu maksaa osa palkasta.
Kokoomus ei halua puuttua siihen mikä pienipalkkaiselle on perusasia ja suurin menoerä. Asuminen. Eri toten vuokralla. Ja sillä keinottelu vuokratukien muodossa.
Eli ainakin nämä asiat ainakin rassaavat tunnetasolla mieltä, jos kysytään mielikuvaa Kokoomuksesta.
Mistähän johtuu? Median välittämästä tietotulvasta?
Tässähän näitä "pienille" ihmisille suuri- ja "suurille" ihmisille pienimerkityksellisiä pähkäilyjä.

Heli Hämäläinen

Ette te ole tehneet oikeastaan mitään tasa-arvoisen avioliittolain eteen eikä teiltä ole tullut tälle eduskunnalle translain muutosesitystä. Muuten voitte olla vaikka kuinka dynaamisia keskenänne. Muutama harva teidänkin riveistänne kannatti kansalaisten tasa-arvoa lain edessä. Miksi vain muutama?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Hyvinhän Suomella menee, jos vertaa Burkina Fasoon, Ukrainaan tai Abhasian maakuntaan.
Suomalainen kuitenkin katsoo omien päättäjäkandidaattien puheiden ja tekojen yhtenevyyttä eli fantastisuuden ja todellisuuden suhdetta.
Kaikilla meillä äänestäjillä EI ole huono muisti ja se, jos mikä, tulee rasittamaan Kokoomusta lähivuosina.
http://www.kauppalehti.fi/etusivu/nordea+suomen+ta...
Ja Financial Times:
http://blogs.ft.com/the-world/2014/12/economic-chi...

Ei siis tarvitse olla edes pölhöpopulisti ymmärtääkseen, mitä tapahtuu. Riittää, kun lukee esim. lehtiä säännöllisesti.
Mitä tulee Kataisen Kreikka-apujen tuloksiin, velka on jo n. 175%/BKT ja tänään ollaan tässä:
http://yle.fi/uutiset/kreikka_hyvaksyy_kuukauden_p...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ei tätä enää voi tavallinen kansalainen ymmärtää että velkaa lisätään entisten päälle. Millä ilveellä troikka luulee Kreikan selviävän veloistaan? Luulenpa että muuta keinoa ei ole kuin velkojen leikkaaminen ja Suomelle tappiota veronmaksajien piikkiin.

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola

Tuosta pääasiassa SDP:n ajamasta ja puhumasta "hyvinvointivaltiosta" ei tavallinen kansalainen ole saanut nauttia kuin pari viikkoa kesäisin. Silloinkin on yleensä helpottanut muista syistä kuin "hyvinvointivaltiosta". Unohtakaa jo koko sana jolla ei ole mitään painoarvoa.

Käyttäjän PahaLukki kuva
Juho Salo

Kyllähän se kokoomus on sössinyt, eikä tämä kirjoitus sitä pelasta.
Missä oli kokoomus... (Where was Gondor!!)
kun euro otettiin käyttöön?
kun Digita myytiin?
kun katsastuslaitos myytiin?
kun mediamaksu lanseerattiin?
kun maamiinat kiellettiin?
kun kreikkalainoista päätettiin?
kun Kemira GrowHow ja Soklin kaivos myytiin?
kun Fortumin osuus sähkönsiirtoliiketoiminnasta myytiin (nyk. Caruna)?
kun 10-vuotisesta passista tuli 5-vuotinen?
kun ammattikuljettajantutkinto lanseerattiin?
kun II-vaihe lanseerattiin?
kun hehkulamput kiellettiin?
kun alkoholilakia kiristettiin, vaikka viro on tiedossa?
kun ABS, ESP ja airbag tuli pakolliseksi kaikkiin autoihin? (heippa, halpisautot)
kun autovero luotiin?
kun dieselvero luotiin?
kun taksimonopoli luotiin?
kun jätevesilaki luotiin?

Entä aikooko kokoomus estää gps-verotuksen, alkolukon ja saunakypäräpakon? Myydäänkö Altia vaikka se tekee voittoa? Vai mennäänkö siinäkin samaa linjaa, että nimet alle vaan ja korruptiosaunaan juomaan? No sitten ihmetellään kun on niin huono kilpailukyky Suomessa, kun palkkojen pitää olla niin isot. Saavutetuista eduista ei koskaan luovuta. Mikään ei saa olla ilmaista, yksinkertaista tai helppoa tässä maassa. Sitten meillä on ansiosidonnainen eläke, jonne ei koskaan päästä, mutta maksetaan palkasta silti. Sen Ilmarisen johtajahan tienaa sen 40000e/kk, että ei ihme, jos ei näy eläkettä.

Ja miksei kokoomus pääse eroon pakkoruotsista? Miksei kannattamaton ja autioituva maaseutumme jauha jo kannabistuotteita vientiin hirveät määrät, jos kokoomus kerran on olevinaan bisnes-puolue? Entä miksei opintotukia muuteta niin, että kaikki Suomen työttömät voisi - en tiedä - ehkä mennä kouluun ja opiskella jonkun karvakullisen ammatin itselleen ihan oikeassa koulussa, sen sijaan, että meidän työttömiä pidetään jossain hattutemppukursseilla, jotka ei auta mitään eikä ketään. Koulutuksessa ei ole muutenkaan päätä eikä häntää ja opinnonohjaus yläasteella oli ihan hanurista. Meillä rullataan ulos jopa 5-10 vuotta korkeakouluissa opiskelleita ihmisiä, jotka menee töihin ehkä kirjastoon tai siwaan - jos edes menee töihin. Ja koska opintotukikuukaudet on käytetty niin morjes millekään muulle opinnon saralle. Perustulo korjaa noi kaikki ongelmat, mutta ei vaan kuulu mitään kokoomuksen suunnalta siitäkään.

Kokoomus vois vähän miettiä, että millaisista töistä ja ihmisistä se raha oikeasti lähtee, ja mitä se työntekijä maksaa firmalle, ja minkä takia sille maksetaan, mikä siellä kotona ja elämässä maksaa. Ei niitä maksuja kannata lisätä vuodesta toiseen kaikkiin asioihin, joilla ei ole mitään merkitystä.

edit: Ja taas unohdin mainita, että puolustusvoimien ruokahuolto yksityistettiin. Ja jälleen ei tullut postikorttia pikku-Juholle, että haluatko ostaa jonkun osakkeen puolustusvoimien ruokamonopolia, koska se on lakisääteistä bisnestä, eli sen omistaja tahkoaa pelkkää voittoa tästä maailman tappiin. Hyvin myyty kokkarit!

Matti Manninen

Kansalaisten mitta on vaan täynnä Kokoomuksen politiikan tuloksia viime hallituksissa. Verotusta on nostettu vuodesta toiseen ja julkista sektoria on paisutettu. Vuosien aikana tehtyä huonoa politiikkaa ei paikata hokemalla kuinka kaikki on fantastista. Kustannustaso on liian korkea ja tärkeitä uudistuksia ei ole tehty. Vastuunkanto on Kokoomuksessa tarkoittanut ministerien häipymistä muihin tehtäviin kesken hallituskauden. Onneksi on vaihtoehtoja ja seuraava hallitus joutuu paikkailemaan edellisten hallitusten virheitä. Kokoomus joutuu oppositioon ja se on erinomainen juttu!

Käyttäjän elmorautio kuva
Elmo Rautio

Kokoomuksen todellinen ongelma on se, että se on isolle osalle sen liikkumavaraäänestäjistä ihan puhdas imagopuolue. Sellainen, jota äänestämällä voi tuntea itsensä vähän paremmaksi ihmiseksi kuin muut. Se porukka jolla oikeasti on "varaa" äänestää kokoomuksen sosiaaliturvavastaista, puhtaasti hyvätuloisten ja varakkaiden etuja ajavaa politiikkaa on korkeintaan 15 prosentin luokkaa.

Kokoomuksen nosti aikoinaan yleisen elintason nousu, duunariluokan poliittinen passivoituminen ja kulttuurissamme yleistynyt suorittaja- ja menestyskeskeinen ajattelu. Pitkä lama on kuitenkin tehnyt tehtävänsä ja kun nykyään jopa vuosituhannen vaihteen kultalusikkaporukkana pidetty it-insinööriporukka voi joutua turvautumaan tähän halveksittuun sosiaaliturvaan, ei kokoomuksen "jokainen on oman onnensa seppä" -linja kiinnosta yhtä paljon.

Se selittää myös aika paljon sitä, miksi Kokoomuksen suosio on valunut nimen omaan Keskustalle. Keskustaa ei käsitetä samalla tavalla eliitin puolueeksi, vaikka se varsinkin Sipilän johdolla on vähintään yhtä kovan linjan oikeistopuolue kuin Kokoomus. It-miljonääri Sipilän puheet talouskurista ja kuntatyöntekijöiden irtisanomisista kuitenkin uppoavat, sillä ylemmistä tuloluokista tippuneet näkevät siinä mahdollisuuden tuntea itsensä kaikesta huolimatta hieman paremmiksi kuin ns. "oikeat" köyhät.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Nääh, löylyä lissää eihän tää tunnu missään, mukavaa vaihtelua kun ei tarvitse lueskella vain virheiden ja persujen haukkumista ja kun demareitahan haukutaan muutenkin aina ja kaikkialla, niin sitä ei edes lasketa.

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Nyt sitten luvataan vaalien jälkeen hoidettavan asioita paremmin. Miksi te ette nyt hoida kunnolla, kun olette tekemässä parhaanne ?

Näin perussuomalaisena, ex-kok-äänestäjänä toivoisin voivani sanoa, että Kokoomus, Katainen Ja Stubb on harjoittanut mitä mainiointa politiikkaa, opposition kannalta, mutta en kehtaa ...

- Myötähäpen kokoomuksen tekemisiä niin rakkaan Suomi-neidon kaltoinkohtelun takia etten voi. Totuus on historiallisen karmea. Äänestäjät reagoivat.

-Kok politiikka oli ja on fantasiaa ja hörhöilyä pää pilvessä

Joka ikinen negatiivinen mittari on noussut tappiin. Historian hirvein tulos. Sotavelatkin oli 1/10 -osa Kataisen ja Kok dynastian aikaansaannoksiin.
http://kanerva.eu/fi/?p=408
http://yle.fi/uutiset/nain_eri_hallitukset_ovat_ka...

Voisitteko millään lopettaa siellä Koomuksessa Suomen tuhoamista, kansallisen sosialismin ja säätelyn laajentamista ja itsemääräämisen antamista ulkovalloille ?
http://kanerva.eu/fi/?p=442
http://kanerva.eu/fi/?p=539

Voisitteko millään lopettaa sen überpositiivisen ajattelun, että nousukausi sitten joskus kuittaa kaikki velat. Jokainen pieleen mennyt suunnitelma oli sellainen. Se on harhaista fantasiaa ja on tuhoisaa. Maailma muuttui. Kasvu ei syö nyt velkoja. Velat pysyy yli vaalien.

Ne überpositiiviset huuhaaprojektit tulevat kalliiksi.

Maa on jo polvillaan ja talous peruuttamattomasti tuhottu. Ei ne yritykset ja teollisuus tule enää takaisin, jotka on politiikalla karkoitettu. Moni on myyty pois. Tällä kilpalukyvyllä ja kulurakenteella ei Suomessa voi tehdä. Vienti on se veturi, eikä euroalue vedä. Kun Venäjä oppii ostamaan Turkista halvalla niin ei sitä Suomesta enää osteta. Näillä ehdoilla ei löydy yrittäjiä eikä velkojen maksajia.

Elintason leikkaaminen 40 % ilmastopäästöjen 40 % leikkauksien takia on liian kallista ihmisille. Se on siis EU:n 2020 strateginen visio. Edellinen oli Eu maailman kilpailukykysimmäksi alueeksi 2010 mennessä. Ne olivat kaikki EU harhaa ja kuumaa ilmaa. Fantasiaa. Politiikkaa.

Vielä yksi juttu : Lopettakaa vahingollisten sopimusten ja sitoumuksien tekeminen ja huono neuvottelu EU:ssa, myös direktiivien suhteen. Voi sanoa ei ja ajaa omia etuja. Kaikille ei tarvitse nyökkäillä ja hymyillä positiivisesti ja olla naiveja. Niin muutkin tekevät. Muut myös puhuvat toista ja tekevät toista. Kun allekirjoittaa jotain pitää saada jotain vastinetta eikä yksipuolisesti sitoutua. Sopimuksissa pitää olla myös ehdot sovittuja. Etuja on ajettu edesvastuuttomasti. EVM ja EU sopimuksissa ei ole ehtoja mm. eroamisesta tai vastuun ylärajaa.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

On erinomaista, että Kokoomus sai tilaisuuden ottaa suomenpelastajan roolin. Ei jää jossitteluille sijaa.

Odotukset olivat korkealla.

Valitettavasti kykypuolue Narsistinen Kokoomus epäonnistui tehtävässään.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Arvoisa Terhi,

Lukemalla blogisi viestit sait ehkä kattavan kokonaiskuvan puolueesi julkiasusta ihan muiden silmissä. Valkeneeko vai aiotko edelleen pitäytyä hyvässä jengissä, koska teillä kaikilla on kivaa ja muut vain laiskoja tai tyhmiä?

P-rsiilleen meni.

Käyttäjän mikamustonen kuva
Mika Mustonen

Kuten jo aikaisemmin kirjoitin, kokoomus liukui Kataisen aikana liikaa vasemmalle ja sitä ei Suomi (eikä kokoomus) kestä. Viime vuosien sosialisointimeiningillä (YLE-verot ym.) kunnon romahdus Suomen taloudessa on väistämätön. Sitten ehkä taas päästään nousuun, kuten Kreikassakin yritetään.

Käyttäjän pekkakorvenniemi kuva
Pekka Korvenniemi

Työväen presidentti Niinistökö siis pitäisi tuomita "kunnon romahduksesta Suomen taloudessa"?
Monen kärjen taktiikalla pääministeripuolueeksi itsensä kammennut Kokooomus on samanaikaisesti liian vasemmalla, liian oikealla ja liian keskellä. Todellisuudessa sillä ei liene enää mitään aatetta tuolla asteikolla, vaan pelkkä etujen ajaminen rikkaille. Ei onneksemme taida mennä enää ensi vaaleissa sama taktiikka läpi.

Käyttäjän mikamustonen kuva
Mika Mustonen

Ei presidentti Niinistöllä ole Suomen talouden huonon tilan kanssa juuri mitään tekemistä.

Sen sijaan kokoomus (Katainen) suostui 6-pack -hallituksessa liian vasemmistolaiseen talouspolitiikkaan halutessaan pitää hallituksen kasassa hinnalla millä hyvänsä. Tarkennan vielä, että vasemmistolaisella politiikalla tarkoitan keskittymistä kakun (verotulojen) jakamiseen sen sijaan, että mietittäisiin, miten se kakku leivotaan.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #92

Vaalien ja vaalikeskustelun perusongelma on, että keskustellaan puolueista, ei edustajista. Puolueilla ei ole eduskunnassa yhtään ääntä, kaikki äänet ovat kansanedustajilla. Jos meno ei miellytä, kaikki Kakon(kin) kansanedustajat voidaan vaihtaa ilman, että Kako "menettää" yhtään paikkaa.

Vain palauttamalla herran pelko poliitikkoihin voidaan saada aikaan muutoksia.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen Vastaus kommenttiin #94

Tarkoitatko Urkin kaltaiselle herralle olisi käyttöä?
Vaikeeta löytää tähän hätään, kun maassa on vaan "hiirulaisia".

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #99

En. Tarkoitan, että Suomessa äänestäjä on se herra, jota poliitikon pitäisi pelätä. Mutta kun äänestäjästä on tullut nössö, joka ei välitä, ei seuraa, mitä tapahtuu ja äänestää samaa kuin viimeksi, koska vika on aina muissa, ei poliitikoilla ole enää mitään pelättävää.

Mainitsemasi Urkki totesi osuvasti aikoinaan, että "Jos valtaa ei käytä se, jolle se kuuluu (kansa), sitä käyttää joku muu. Ei valta mihinkään häviä."

Juuri näin on Suomessa käynyt, ja "se on yhteisen kansan tahto". Sitä saa, mitä tilaa.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/huonokuntoiset...

Kuka on ollu puikoissa kun tähän on tultu?
Pitkin maailmaa kyllä rahaa levitellään, sillä tärkeintä on ollu SUOMI KUVAN vienti.
Ja tärkeintä on ollu, ettei meitä pian maailmalla sorsittais..

En keksi Kokoomuksesta mitään sellaista josta voisin kehua,, en vuosiin.

Käyttäjän mikamustonen kuva
Mika Mustonen

Suomen tieverkosto on heikentynyt jo vuosia. Se on yksi seuraus valtiontalouden huonosta tilasta. Valtiontalouden huono tila johtuu siitä, että poliitikot (myös kokoomuksen) ovat viime vuosina keskittyneet kakun / etujen jakamiseen omille kannattajilleen sen sijaan, että olisi mietitty, miten kakkua saadaan kasvatettua.

Keksitkö Tapani muuten muista puolueista sellaista viime vuosien toimintaa, jota voisit kehua ?

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Samaa pikku-kokoomustahan nuo muutkin on.
Mutta Kokoomuksen hallituksessa olonajan on tapahtunu paljon negatiivistä.

Käyttäjän RaatoLaaksonen kuva
Raato Laaksonen

Tarvitseeko Terhi Koulumies jo kriisiapua?

Juha Hämäläinen

Aiheen ulkopuolelta, mutta miten on Terhi joko sotku sinun Virosta tilattujen vaalimainoksien kanssa selvisi vai tulitko järkiisi ja aloitit Suomen teollisuuden ja työpaikkojen tukemisen siirtämällä tilauksesi takaisin Suomeen ?

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva
Käyttäjän mikamustonen kuva
Mika Mustonen

Voin täysin yhtyä noihin Aamulehden ja Uuden Suomen kirjoituksiin, joihin Jarmo viittasi.

Sen sijaan syynä professorien kritiikkiin on mielestäni se, että kaksi edellistä hallitusta eivät ole harjoittaneet markkinatalouteen perustuvaa (perinteistä kokoomukselaista) politiikkaa. Siinä onkin perimmäinen syy kokoomuksen tämän hetkiseen ahdinkoon.

Toimituksen poiminnat