Terhi Koulumiehen blogi

Jee, maakuntavaalit peruuntuvat!

Nyt näyttää erittäin vahvasti siltä, että syksyllä ei pidetä maakunta- ja sotevaaleja. Upeaa!! Tiesin, että Kokoomus on asiassa järkevällä linjalla. Toivon henkilökohtaisesti, että koko uudistusta harkitaan vielä perinpohijn uudelleen, mutta lykkäys on siihen ensimmäinen askel.

 

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen kirjoittaa Twitterissä, että "Ei ole enää mitään mahdollisuutta pitää maakuntavaaleja syksyllä. Nyt syytä tehdä ratkaisu, mikä on väistämätön."

 

Pitää ymmärtää, että Timo Heinonen on kokoomuspoliitikko, joka on käsittääkseni vahvasti puolueen sisäpiirissä, enkä usko hänen missään tapauksessa lausuvan julkisuuteen tällaista, ellei asialla olisi todellisuudessa puolueen tuki.

 

RKP:n kansanedustaja Anders Adlercreutz kysyy Heinoselta Twitterissä, että mikä on muuttunut. Heinonen vastaa, että "Aikataulu. En usko että kesäkuun aikana saadaan kaikki mmakut ja muut valmiiksi. Nyt on joustettu  paljon Euroopan Neuvoston hyvän vaalitavan aikatauluista ja en usko, että kaikki saadaan valmiiksi edes 1.7. mennessä. Se on muuttunut." Hän jatkaa, että jotta vaalit voitaisiin pitää, niin kaikki pitäisi saada valmiiksi kesäkuun loppuun ja "siksi on ehkä nyt reilua katsoa aikatauluaa ja myöntää, jos siihen ei päästä."

 

Asia on näin ollen selvä - syksyn maakuntavaalit on peruttu!

 

Nähtäväksi jää, jättäytyykö Keskusta ainoana puolustamaan maakuntauudistuksen aikataulua. Eilen nimittäin myös Sinisten puoluesihteeri totesi, että maakuntavaalit kannattaisi siirtää syksyltä ensi vuoden kevään eduskunta- ja eurovaalien yhteyteen.

 

  PÄIVITYS: Nyt sen mahdollisuuden kertoo jo puoluesihteeri Janne Pesonen Kokoomuksen puoluelehdessä... I told you so

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/hautajai...

"Kokoomuksesta eilen torstaina eronnut Harry Hjallis Harkimo sanoo Iltalehden blogissaan toivovansa sote-uudistuksen kaatumista. Hän uskoo, että kokoomus häviää uudistuksen takia seuraavat vaalit."

Niin.. Olisikohan parasta että koko hallitus kaatuisi?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Toivotaan, että Heinonen on oikeassa.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Paasikivi siteerasi hänen arvostamaansa englantilaista historioitsija Thomas Babington Macaulayn lausetta: "Tosiasioiden tunnustaminen on kaiken viisauden alku."

Nyt olisi sote- ja maakuntauudistuksessa tosiasioiden tunnustamisen paikka eli vähintään aikalisä. Se olisi viisautta.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kyllä siirtopäätös ennen Keskustan Sotkamon puoluekokousta olisi hankala paikka puoluejohdolle. Maakuntauudistus on ollut ainoa todellinen porkkana, jolla puolueen kenttää on pidetty rauhallisena. Muuten Sipilän hallituksen politiikka on lyönyt keskustalaisia kuin vierasta sikaa. Viimeksi aktiivimallilla, jonka vaikutukset ovat suurimmat juuri keskustalaisissa kunnissa, joissa pitkäaikaistyöttömän työnsaanti on usein täyttä utopiaa. Jos tämä uudistus uhkaa jäädä suutariksi, niin...

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Oikeampi termi kait olisi siirtyvät, ei peruuntuvat. Eipä aikalisässä sinänsä mitään vikaa ole, paitsi jos se, jälleen kerran, tarkoittaa neljän vuoden viivästystä, kun taas yksi hallitus ajautuu soten kanssa umpikujaan. Kaiken maailman pörriäiset kiittävät, jos nykymeno jatkuu.

Muutoin olen sitä mieltä, ettei maakuntahallintoa tule nähdä mörkönä, saatanana tai likaisena kepulaisena salajuonena. Valinnanvapauskin on tietyin edellytyksin ihan hyvä asia.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Sipilän lempilapsen syntyminen viivästyy. Ei huono.
Tähän asti tehty työ auttaa jatkossa tekemään järkevämpiä ja fiksumpia ratkaisuja ja todennäköisesti täysin ilman Sipilää. Ei huono sekään.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Saanen epäillä että hallituksen puolesta kovin vahvalla mandaatilla Torvinen tai häntä twitterissä komppaava Heinonen puhuu.

Sinisillehän maakuntavaalit ovat suuri ongelma kun ei ole ehdokkaita, mutta äänettömänä yhtiömiehenä ei asialle mitään voi. Odotellaan vähän vakavampien kokoomuslaisten ulostuloja kuin Heinosen.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Blogisti kirjoittaa:

"Pitää ymmärtää, että Timo Heinonen on kokoomuspoliitikko, joka on käsittääkseni vahvasti puolueen sisäpiirissä, enkä usko hänen missään tapauksessa lausuvan julkisuuteen tällaista, ellei asialla olisi todellisuudessa puolueen tuki."

Minulla on aivan toisenlainen käsitys.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Valmistelut ovat kepun hallitsemien ministeriöiden käsissä.Vain he tietävät.Kusetetaanko kokoomusta?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Maakuntavaalien järjestäminen ilmoitettuna ajankohtana syksyllä 2018 on yhtä mahdotonta kuin oli niiden järjestäminen presidentinvaalin yhteydessä 2017.

Joitain lakeja hallituksen on otettava huomioon, vaikka Sipilä ei ota.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Siitä se lähtee. Ensin peruutetaan maakuntavaalit ja sitten leikataan "kansan"edustajien eli kumileimasimien määrä äänestysprosentin osoittamaan tasoon.
Miksi meillä on nyt EU:n aikana 200 ns. kansanedustajaa ?
Olkoon edustajien maksimimäärä edelleen tuo 200, mutta paikat täytetään vain äänestysprosentin suhteessa. Jos siis vain puolet äänioikeutetuista käy äänestämässä, valitaan eduskuntaan vain 100 pyrkijää.
Säästöjen lisäksi 100 edustajan seuraaminen olisi paljon helpompaa kuin 200. Puolueiden ryhmäkuri ja kellokkaathan kuitenkin määräävät mitä kukin sanoo ja tekee. Edustajien moraalikin saattaisi parantua väen vähetessä ja putoamisvaaran kasvaessa.
Maakuntavaalien peruminen on askel oikeaan suuntaan. Miksi lisätä poliitikkojen ja poliittisten virkamiesten määrää, kun määrää pitäisi leikata ? Noiden lisääminen olisi törkeän kalliiksi tuleva tapa pienentää työttömyyttä.

Käyttäjän terhikoulumies kuva
Terhi Koulumies

Äsken Kokoomuksen kansanedustaja ja sote-valiokunnan jäsen Sari Sarkomaa kirjoitti Twitteriin, että hän pelkää maakuntasoten käsittelyaikataulun olevan nyt liian tiukka, jotta vaalit voisivat olla syksyllä.

Käyttäjän valtteriaaltonen kuva
Valtteri Aaltonen

Toki hyvä asia, jos vaalit siirtyvät, koska on täysin mahdotonta saada mitään minimikriteerejäkään täyttävää lainsäädäntöä tässä aikataulussa.

Mutta noin isossa kuvassa, onko sillä suurta merkitystä, jos katastrofia vain lykätään puolella vuodella?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Aika uskomatonta että nää kokoomuksen ulomman kehän edustajat ja someaktiivien twiitit tai päivitykset otetaan jopa saman puolueen varakansanedustajan kohdalta vakavasti. Tai sitten ei oteta. Ehkä kyseessä on strategia.

Sarkomaa ja Heinonen ovat tunnettuja kokoomuksen sometorpeedoja. Heidän ulostuloihin media suhtautuu plääh tasolla.

Enemmän omia joukkojaan sparraavat.

Toimituksen poiminnat