Terhi Koulumiehen blogi

Vihreät haluavat keskeyttää kaikki pakkopalautukset

Vihreät haluavat keskeyttää kaikkien turvapaikanhakijoiden pakkopalauttamiset. Niin siitä huolimatta, että Suomen viranomaiset ovat tutkineet palautettavien taustat yksilöllisesti ja todenneet, ettei osalla ole suojeluntarvetta eikä siten oikeutta oleskella maassa.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/255222-kai-mykkaselta-tyrmays-touko-aal...

En ymmärrä. Tuollainen outo sinisilmäisyys ei myöskään lisää niiden mahdollisuuksia kotoutua tänne, joille oleskelulupa myönnetään perustellusti ja jotka olisivat kunnon ihmisiä. Tässä jupakassa pistää silmään se, että punavihreät vaikuttavat näkevät ihmisryhmän könttänä, eivätkä yksilöitä sen sisällä.

Turvapakkanhakijoiden joukkoa pitäisi käsitellä yksittäisinä ihmisinä. Silloin voisimme todeta, että osa on tullut tänne kärsittyään kotimaassaan aitoa vainoa, osa on tullut muutoin paremman elämän perässä ja valmiina työskentelemään unelmiensa eteen ja rahoittamaan hyvinvointivaltiota veronmaksajina. Voisimme myöntää sen, että osa on tullut huonommin perustein ja osa ei taida koskaan sopeutua yhteiskuntaamme, vaan on syyllistynyt täällä rikoksiinkin.

Mutta ei. Kun Aino Pennanen ryhtyi lentokoneessa henkilökohtaiseen protestiinsa, mitä Touko Aalto puoluetovereineen näyttää kannattavan, hän pelkästään sivusta seuraamalla päätyi arvelemaan, että tuossa on kunnollinen ihminen, joka on suomalaisen oikeusjärjestelmän uhri. Hän ei tiennyt palautettavan ihmisen henkilöllisyyttä, eikä sitä, miksi hänet palautettiin ja mihin maahan. Hän ei välittänyt siitä, että poliisi oli joutunut kiinnittämään palautettavan nippusiteisiin, mikä ei ole normaali toimenpide. Hän näki ulkomaalaisen näköisen henkilön ja päätteli, että meneillään oli syyttömän turvapaikanhakijan perusteeton pakkopalautus.

Aika paljon päätelty henkilöstä puhtaasti päällisin puolin ja ihmisryhmän edustajana, tietämättä hänestä mitään yksilönä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (104 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Minä puoltaisin voimatoimia vaativien palautusten lopettamista reittilennoilla.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Oletko ajatellut paljonko oman kaluston hankkiminen ja ylläpitäminen miehistöineen yms. kuluineen maksaa? Suomen palautusmäärät ovat vielä verrattain vähäisiä eikä sellaiseen ole ollut tarvetta. Tietysti palautukset sujuisivat ilman tällaisia Aino Pennasen tapaisia välikohtauksia ja muutenkin poliisin olisi helpompi kontrolloida saatettavia, jos näin toimittaisiin.

Omalla koneella lentäminen tarvitsee myös kansainväliset liikennöintiluvat, laskeutumisluvat kohdemaista ynnä sen sellaiset ja se vaatii paljon asiantuntemusta ja kontakteja, jotta homma toimii. Kaikki ei ole niin yksinkertaista kuin se ehkä itsestä tuntuu.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tulisi varmaan paljon halvemmaksi kerätä viisikymmentä palautettavaa yhteen charterkoneesen kuin palauttaa jokainen heistä erikseen saattueineen reittilennoilla Finnairilla.

"Omilla koneilla" lennetään "pilvin pimein" (sananmukaisesti ;)), joten se ei ole mikään ongelma. Reitit ilmoitetaan lennonjohdolle etukäteen ja lentolupa saadaan sieltä.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #8

Kymmeniä koneellisia palautuslentoja on jo tehty Albaniaan, Irakiin, Afganistaniin jne. Miljoonia euroja kulunut siihen.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #8
Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #8

Kaikkia ei ole mahdollista lennättää yhtäaikaa. Laskeutumislupa kohteeseen täytyy hankkia ko. maan viranomaisilta erikseen, kun turvapaikanhakijoita palautetaan yksityiskoneella. Joitakin kansallisuuksia ei ole Suomessa edes välttämättä kuin kourallinen, jotka eivät saa lupaa ja joudutaan palauttamaan. Kun päätökset tulee täytäntöönpanokelpoiseksi tai lainvoimaiseksi vielä eri aikoina johtuen hakijoiden eriaikaisista hakemuksista, niin ei se homma toimi niin yksinkertaisesti kuin sivullinen kuvittelee plus muut hankaluudet, joita en nyt tässä lähde luettelemaan.

Jouni Kaskiharju Vastaus kommenttiin #8

Samaa mieltä. Kun 'säiliö' on täynnä niin soitto Aeroflotille ja tilataan samaan piikkiin turvamiehet.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Mitä yksityiskone vaikkapa Keski-Afrikan tasavaltaan maksaa?

Jos Juha Kuikka tai joku muu ei tiedä, niin EU:n alueella tehdään paljonkin yhteistyötä yhteisen koneen saamiseksi samaan aikaan useasta eri EU maasta poistettaville.

Siihen yhteiseen koneeseen, joka saattaa lentää Berliinistä tai Pariisista pimeimpään Afrikkaan, täytyy kuitenkin pois lennätettävät siirtää siirtolennolla, johon käyttöön reittilento on ehdottomasti halvin.

Pennanen olisi hölmöilyllään saattanut aiheuttaa satojen tuhansien vahingot suoraan valtiolle ja epäsuorasti valtiolle Finnairin menetysten kautta, jos ketju olisi katkennut jo Helsingin päässä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Jos kokoomus haluaisi jostakin syystä olla vielä seuraavassa hallituksessa niin kannattaa varmaankin peesata vihreitä eikä persuja.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mutta vastuulliset tahot eivät toki perusta tavoitteitaan tai toimintaansa peesaustaktiikalle, vaan esittävät asiat niin kuin oikeaksi katsovat.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Mutta vastuulliset tahot eivät toki perusta tavoitteitaan tai toimintaansa peesaustaktiikalle, vaan esittävät asiat niin kuin oikeaksi katsovat."

Kokoomus peesaa ilmiselvästi perussuomalaisia tässä palautusasiassa.

Motiivi siihen on ilmiselvä, saada palautettua vihapuheilla manipuloidun kansanosan luottamus ja siitä saatavat lisä-äänet seuraavissa vaaleissa.

Kokomuksen motiivi persujen peesaamiseen on ilmiselvä ja ymmärrettävä, mutta toimiiko kokoomus siinä niinkuin oikeasti katsovat oikeaksi, vai populistisin perustein.

Minä oikeasti toivoisin sitä että populistinen ajattelu olisi kokoomuksen pääasiallisin motiivi persujen peesaamisessa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #13

Vihavainen ei tule koskaan ymmärtämään, että ne, jotka eivät ole maahanmuutosta samaa mieltä hänen kanssaan, eivät välttämättä ole persuja, populisteja tai edes peesaa persuja.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #15

Minä en koskaan tule ymmärtämään mikseivät ne ole persuja jotka ajattelaa kuin persut ja puhuu kuin persut ja kannattavat persuideologiaa.

Minulle ne tulevat aina olemaan persuja.
Mitä muuta ne voisivat olla?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #17

En minä noin tavattoman rajoittuneelta ihmiseltä ole osannut tai uskaltanut yhtään mitään muuta odottakaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #21

"En minä noin tavattoman rajoittuneelta ihmiseltä ole osannut tai uskaltanut yhtään mitään muuta odottakaan."

Se on hyvä

Minä pyrinkin aina toimimaan lähimmäisteni odotusten mukaisesti.

Hyvä huomata että olen onnistunut näinkin mainiosti.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #13

Voi olla, että sinua on äärimmäisen helppo manipuloida vihapuheilla. Älä kuitenkaan yleistä tätä koskemaan muita.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #63

"Voi olla, että sinua on äärimmäisen helppo manipuloida vihapuheilla. Älä kuitenkaan yleistä tätä koskemaan muita."

Tätä vihapuheiden vaikutusta voisi verrata mainonnan vaikutuksiin.

Tuskin kukaan on koskaan tunnustanut että mainonta vaikuttaisi hänen ostopäätöksiinsä. Luultavaa on myös että tähän uskotaan laajalti, uskotaan etten minä ainakaan voi olla mainosmiesten manipuloima.

Totus on kuitenkin toinen. Mainostaja tietää että ilman mainontaa tuote ei myy ja siksi mainontaan kannattaa sijoittaa rahaa. Mainontaan ei sijoitettaisi jos se ei olisi kannattavaa. Ihmisten uskomukset mainonnan vaikuttamattomuudesta ovat siis vääriä.

Sama koskee tietenkin vihapuheita, jotka ovat kuin persujen mainoskamppanjaa. Ilman vihapuheita puolueen kannatus olisi paljonkin matalempi, ehkei koko puoluetta enää olisi olemassakaan.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #66

Ethän sinäkään kannata persuja, vaikka näetkin vihapuheita kaikkialla. Teoriasi ei siis kanna. Oikeastaan päinvastoin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #80

"Ethän sinäkään kannata persuja, vaikka näetkin vihapuheita kaikkialla. Teoriasi ei siis kanna. Oikeastaan päinvastoin."

:)
Osaat olla nokkela.
Joo, tuo on ihan pätevä oivallus.

Minä olen erikoistapaus. Minuun ei tehoa manipulaatio, ei minkäänlainen.
Se ei ole mikään hyvä ominaisuus, pikemminkin haitta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #85

Et ole erikoistapaus. Mainonnassa on ihan normaalia, että se lähinnä ärsyttää muita kuin kohderyhmää.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #13

Kokoomuksesta tuskin löytyy samanlaista ylimielisyyttä ja narsismia kuin mitä Vihreistä.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Aika eriskummallinen ajankohta repostella vihreiden kannatuksella. Puolueen virkailija on juuri suorittanut kaikkien aikojen noloimman tempauksen eikä uusia gallup-lukuja ole vielä sen jälkeen saatu. Kokoomus-puolueestakin sentään löytyy vielä henkilöitä, joilla on periaatteita ja jonkinlainen arvostelukyky asioiden suhteen tallella.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Tuo Snellmannin harjoittama kuninkaan tekijäksi julistautuminen on yksi maailman vanhimmista propagandatempuista. Saattaa se joihinkin vedätettäviin tepsiäkin, mutta harkintakykyisten joukossa vaikutus on täsmälleen päinvastainen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Eikö sana "palautus" riitä? Mikä ero noilla kahdella sanalla on, kun molemmat tarkoittavat aktiivista toimintaa, mutta toisella on selvästi negatiivinen kaiku?

Suomessa on aivan riittävästi myös yksityisiä lentoyhtiöitä, jos Finnairin koneet eivät riitä. Olen JK:n kanssa samaa mieltä voimatoimia vaativista palautuksista.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Vihreät haluavat keskeyttää kaikkien turvapaikanhakijoiden pakkopalauttamiset"

Vihreät haluavat näköjään hölmöyksissään keskeyttää kaikkien rikollisten palauttamiset. Aino tunnusti, ettei tiennyt palautettavan taustoja. 80% tod.näk. ei turvapaikanhakija.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Tämän Aino Pennasen toimet eivät tule muuttamaan yhtään mitään, eivät pakolaispolitiikkaa, eivät tuomioistuinkäytäntöjä, eivät ihmisten asenteita, eivät yhtään mitään. Varmasti joku porukka saa liikkeelle "Meillä on unelma" -kaltaisen mielenosoituksen paremmille ihmisille tämän inspiroimana, onhan Suomessa muitakin omituisia joukkokokoontumisia, kuten Sulkavan soutu. Siihen osallistuvat hullut on tosin numeroitu.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Max. Paljon mölyä nämä hihhuli-hahhulit saavat aikaan, mutta suuri enemmistö kansasta suhtautuu viher-punan ajatuksiin kielteisesti eivätkä hyväksy heidän näkemyksiään ja toimintaansa kansalaistottelemattomuudesta ja suoranaisista laittomuuksista.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Eihän tuo kyökkianarkisti edes tiennyt, mistä on kysymys. Sitä paitsi, eivät tällaiset pennaset ole suojatun elämänsä aikana nähneet yhtään mitään ja sen takia teko oli varmaankin uskalias ja rohkea samoin ajattelevien, yhtä kokemattomien mielestä.

Jos nämä' pennaset ovat aikamme sankareita, niin voi hyvä tavaton.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #12

"Jos nämä' pennaset ovat aikamme sankareita, niin voi hyvä tavaton."

Itsensä uhraaminen on sankaruutta.

Toki muunkinlaista itsensä uhraamista esiintyy.
Persujen Hakkarainen on jo monta kertaa uhrannut itsensä ja maineensa oman aatteensa alttarille juurikin samoin kuin Pennanen, lakia rikkomalla, niinkuin Pennanen.

Samalla tavoin oman aatteensa puolesta lakia, lakia rikkomalla, on taistellut myös Hakkaraisen puolueen ensimmäinen puheenjohtaja ja koko sakki on hurrannut ja taputtanut karvaisia käsiään omien sankareidensa kansalaistottelemattomuudelle.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #14

Millä tavalla tämä kyökkianarkisti "uhrasi itsensä"? Hänhän viivästytti vain sekä lentoliikennettä että palautusta, josta ei tiennyt mitään, ja taisi pilata muiden lomalle tai muussa tarkoituksessa matkustavien mielen.

Suomen Rosa Parks, anna mun kaikki kestää. Parks tiesi, mitä vastaan taisteli, tällä naisella ei ollut aavistustakaan ketä oltiin viemässä. Kovillehan se ottaa, kun mitään kokematon ihminen näkee toisen peräti nippusiteissä!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #20

"Parks tiesi, mitä vastaan taisteli, tällä naisella ei ollut aavistustakaan ketä oltiin viemässä."

Suomessahan tapahtuu sellaista, virallisen persumielisen turvapaikkapolitiikan seurauksena, että ihmisiä viedään nippusiteillä köytettyinä kuolemaan, Irakkiin, Afganistanin ja muualle.

Se ei ole oleellista oliko juuri tämä tapaus sellainen, vai oliko kyse kenties palautettavasta rikollisesta.

Sitä emme siis tiedä mikä juuri tämä tapaus oli, mutta protesti suuntautui nimenomaan Suomen oikeistohallituksen persumielista turvapaikkapolitiikkaa vastaan, joka politiikka on syynä tapahtuneisiin ja tapahtuviin ja vielä tulevaisuudessakin ainakin tämän gestapohallituksen ajan jatkuviin epäinhimillisiin tapahtumiin.

Poliiseja ei pidä syyttää. Poliisi tekee vain sen mitä ylhäältä käsketään.
Syyllinen on gestapo, eli Suomen nykyhallitus, joka noudattaa pakolaispolitiikassa perussuomalaista linjaa .

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #24

Harvoin joutuu lukemaan sanattomaksi vetäviä kommentteja. Vihavainen pystyi kuitenkin ylittämään itsensä ja kirjoittamaan varmasti kaikkien aikojen typerimmän kommenttinsa.

Tuohon ei kannattaisi lainkaan vastata, mutta vastataan vaikkapa kansallissankari Pennasen sanoin:

”En tiedä, kuka hän oli tai mihin häntä oltiin viemässä.” Tämä vahvistaa niin Pennasen kuin Vihavaisenkin parsifalimaisen typeryyden.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #27

"Harvoin joutuu lukemaan sanattomaksi vetäviä kommentteja."

Se on hyvä että niitä sellaisia kommentteja on niin harvassa.
Ei tee hyvää keskustelulle jos kommentit vetävät sanattomiksi.

Kyllä se nyt vain herättää ajatuksia jos itkevää ja potkivaa viedään nippusiteissä poliisisaatossa sivilikoneessa. Se on vähintään harkitsematonta poliisitoimintaa.

Ruotsissa kuulemma vastaavanlaisessa tilanteessa koko koneellinen oli asettunut vastarintaan. Suomalaiset kuulemma istuivat kiltisti paikoillaan.

Suomalaiset ovat näköjään kuuliasiempia gestapolle kuin muunmaalaiset.

Muualla myös lentoyhtiöt ovat kieltäytyneet tekemästä tällaista "rahtaustoimintaa".
Suomessa Finnair on gestapolle kuuliainen, kuten myös lentävät kansalaiset.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #31

Gestapo on tapana kirjoittaa isolla alkukirjaimella. Ihan vain opiksi ja ojennukseksi, tunnut pitävän tuosta sanasta. Voi olla, että Vihavaisella hieman oikea kainalokin kutiaa ja käsivartta pitäisi ojentaa ylös ja eteenpäin...

Kyllä nämä sinun viihteelliset turauksesi jotensakin sanattomaksi vetävät, osittain säälistäkin kyllä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #32

"Gestapo on tapana kirjoittaa isolla alkukirjaimella."

Oletko varma että tämä kielioppisääntö pätee myös tämän Suomen nykyGestapon suhteen?

Olkoon miten vain,
en käy kiistelemään asiasta.
Saat olla tässä asiassa oikeassa,
ainakin minun puolestani.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #24

Lähtökohta on, ettei ketään viedä kuolemaan. Kuoleman todennäköisyys on tietysti noissa nk. riskivaltioissa todennäköisesti suurempi kuin meillä täällä nk. lintukodossa, mutta kuollaan sitä täälläkin. Se, että mihin ja miksi joku palautettava sitten kotimaahan palatessa kuolee, ei tule todennäköisesti koskaan tietoomme, mutta joitakin tapauksia on kerrottu olevan, joiden todenperäisyydestä on myös vaikea ottaa selvää.

Olen omalla kohdallani kuullut yhden kerran, kun yksi palauttamani kolumbialainen oli pahoinpidelty jonkun ajan päästä kotiin palattuaan. Nämä kuolemalla ratsastamiset ovat niin ylimalkaisia, kun kukaan ei niistä kuitenkaan oikein tiedä mitään ja noissa riskivaltioissa on niin monta erilaista syytä kohdata kuolema. Olen muutamaan otteeseen ollut itsekin lähellä menettää saattomatkalla henkeni. Tässä sitä nyt kuitenkin vielä ollaan. Ei sen enempää niistä omista kokemuksista, ehkä sitten joskus omassa kirjassani. Ja sen verran vielä, että olen täällä kotimaassanikin meinannut päästä muutamaan otteeseen hengestäni ihan virkani puolesta.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #24

"Suomessahan tapahtuu sellaista, virallisen persumielisen turvapaikkapolitiikan seurauksena, että ihmisiä viedään nippusiteillä köytettyinä kuolemaan, Irakkiin, Afganistanin ja muualle."

Joskus olen ajatellut että sinussa pilkahtelee vielä järjen valoakin. Pahoitellen korjaan virheeni.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #77

"Joskus olen ajatellut että sinussa pilkahtelee vielä järjen valoakin."

Ne ovat olleet niitä sinun pimeitä hetkiäsi.

"Pahoitellen korjaan virheeni."

Pahoittele vain omasta puolestasi niitä omia pimeitä hetkiäsi.
Minun puolestani ei tarvitse pahoitella.

Käyttäjän VesaKiljunen kuva
Vesa Kiljunen Vastaus kommenttiin #24

Nyt kun väitetään maahanmuuttovirastossa tehtävän virheitä pakkopalautusten suhteen,niin eikös silloin ole tapahtunut virheitä myönteistenkin päätösten suhteen?
Mitäs sille asialle pitäisi tehdä?Vai ovatko viranomaisten virheet vain
yksisuuntaisia?
Vaikuttaisi aika koomiselta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #99

No, niiden myönteisten päätösten takia Suomen paha persuhallitus, tämä Suomen Gestapo, ei laita ketään ihmistä hengenvaaraan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #100

Jos kielteiset päätökset ovat vääriä, on aivan mahdotonta että kaikki myönnetyt oleskeluluvat olisi oikein perustein päätetty.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #14

"Itsensä uhraaminen on sankaruutta."

*******************

Toki joskus noin on. Mitään itsensä uhraamista en tosin tapauksessa havainnut - pahimmillaan julkisuuden/suosion hakemista kylläkin. Mikäli olen väärässä, niin pahoittelen... siinä tapauksessa uskon Pennasen olleen vain äärimmäisen naiivi ja tunteiden mukaan helposti liikuteltavista logiikan unohtaen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #73

"Toki joskus noin on. Mitään itsensä uhraamista en tosin tapauksessa havainnut - pahimmillaan julkisuuden/suosion hakemista kylläkin-"

Kyllä siinä oli itsensä uhraamisesta ihan oikeasti kysymys, joskin se ei sulje pois sitä mahdollisuutta että kyse oli myöskin julkisuuden hakemisesta, se on jopa todennäköistä.

Julkisuuden hakeminen hyvälle asialle on myös sankarillista, vaikka siihen ei liittyisikään itsensä uhraamista.

"uskon Pennasen olleen vain äärimmäisen naiivi ja tunteiden mukaan helposti liikuteltavista logiikan unohtaen."

Tuohon en usko. Uskon että teko oli valmiiksi mietitty ja hyvin harkittu, siten että jos tilaisuus sattuu kohdalle, niin näin pitäisi sitten menetellä.

Ei tietenkään ollut edes todennäköistä että sellainen tilanne sattuisi kohdalle että toimintasuunnitelmaa voitaisiin toteuttaa, mutta sitten se vain sattui kohdalle ja niin.

Minusta suunnitelman toteuttaminen vaati rohkeutta .... minusta ei olisi siihen ollut, rohkeus ei olisi riittänyt, eikä varsinkaan viitseliäisyyttä olisi ollut tarpeekjsi ..... nostan hattua tälle nuorelle sankarinaiselle.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #12

Pennanen on mielestäsi "kokematon?" Tästä puuttuu vielä Juha Hämäläinen tytöttelemästä, mutta hän taitaa olla jo bännissä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #28

Pennanen on mielestäsi "sankari"?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #29

Pennanen uskalsi toimia silloin kun muut istuivat häpeissään hiljaa. Nyt mekin keskustelemme tästä, ja se on Pennasen ansiota. Suomalaisten omatunto kolkuttaa, sen huomaa näistä raivokkaista purkauksista.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #36

Tjaah, raivoa nyt ei ole esiintynyt kuin parissa Pennasta sankariksi nimittelevässä kommentissa. Miksi muuten omantunnon pitäisi kolkuttaa juuri tämän tapauksen osalta, josta ei mitään tiedetä, muuten kuin siltä osin, että joku nainen aloitti lennolla performanssin, lento myöhästyi, ja palautus tapahtui kuin mitään protestia ei olisi ollutkaan?

Käyttäjän HeikkiJokinen kuva
Heikki Jokinen Vastaus kommenttiin #38

Raivoa on kyllä esiintynyt ja paljon. Kannattaa vilkaista Aino Pennasen fb-sivuilla asiaan liittyvää kommentointia. Pennanen ja häntä kompannut Sanna Hellström ovat joutuneet sosiaalisessa mediassa ns. maalituksen kohteeksi. Myös HS-kommentointi on melko asiatonta eräiltä osin. Uuden Suomen keskustelussa onneksi esiinnytään omalla nimellä ja naamalla, joten täällä keskustelu on pääosin sivistynyttä.
Ylen radion ykkösaamussa yhdenvertaisuusvaltuutetun edustaja otti kantaa pakkopalautuksiin. Juttu on kuultavissa Areenassa ja siitä on uutisjuttu myös US:n etusivulla. Sitäkin kannattaa vilkaista.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #46

Jos raivo noin paljon häiritsee, ei kannata lukea.

Mitä eroa Jokisen mielestä on palautuksella kontra pakkopalautuksella?

Käyttäjän HeikkiJokinen kuva
Heikki Jokinen Vastaus kommenttiin #50

Jaa, joskus ei eroa varmaan ole ollenkaan, jos asiaa ajatellaan fyysisenä tilanteena. Jotkut palautettavat ja pakkopalautettavat suhtautuvat asiaan varmaan tyyneydellä. Jotkut reagoivat voimakkaasti. En tiedä tuleeko palautettavasta pakkopalautettu, jos hän alkaa voimakkaasti protestoimaan palautushetkellä. Kyseessä taitaa olla enemmän nimitys, jota käytetään yleisesti vrt. vanki/pakkovanki. En tiedä erotellaanko laissa palautettu ja pakkopalautettu.

ps. Kävittekö lukemassa Aino Pennasen fb-tiliä?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #54

Enää ei ole pakkovankia edes käsitteenä, ja saman tulisi päteä pakkopalautuksen osalta: vapaaehtoisesti palataan, pakosta palautetaan.

Eivät kiinnostanut FB-sivut.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys Vastaus kommenttiin #46

Tästä Sanna Helströmistä näkyy olevan hesarissa otsikko: "Korkeasaaren johtaja (Helström) haistatteli facebookissa ja nimitteli kommentoijaa hulluksi"

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005776446.html

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #57

Siinä on toinen rohkea: uskalsi haistattaa ja on aikaisemmin jopa kiroillut naisille tarkoitetussa iltamassa.

Lotat pyörivät haudoissaan näiden kansallissankareiden vuoksi.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #59

"Lotat pyörivät haudoissaan näiden kansallissankareiden vuoksi."

Pyörikööt ja tehkööt monet 360-asteiset, etenkin mikäli kyse olisi vain jostain iltamasta, jossa nuo hassut ihmiset kiroilevat syystä tai toisesta. Se ei kuolleita halvenna - he ovat jo kuolleet ja eh, eivät välitä.

Kaksoisstandardit ovat se mikä itseäni tuon kaltaisissa ihmisissä usein haittaavat... he eivät todellakaan sallisi samaa käyttäytymistä/kielenkäyttöä "vastustajilleen". Tekopyhiä ihmisiä...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #57

Korkeasaaren johtaja tuntuu olevan ihailtavan paljon sananvapauden kannattaja ( ainakin niin kauan kuin ei mennä hänelle ikäviin aiheisiin. Valitettavaa vain mikäli hän luisuu sananvapaudesta kunnianloukkauksien tielle... nooh, tekevälle sattuu.

Valitettavasti epäilen ettei hän välttämättä sallisi samankaltaista sananvapautta mikäli se kohdistuisi "omiin".... mieluusti olisin väärässä ja hän olisikin aidosti sananvapautta kannattava nainen ( jolla joskus näyttää menevän somessa yli .. kelläpä ei).

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #46

Miten Pennanen on maalitettu? Itsehän hän tuon videon kuvasi ja nimenomaan halusi, että se leviää mahdollisimman laajalle. Jos jotain maalittamisesta haluaa syyttää, niin oikea kohde on Pennanen itse ja valtamedia, joka jutun esille nosti.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #46

aika pokkana väitän, että merkittävä osa näistä on pakkopalautuksia vastustavia trolleja jotka kärjistävät mahdollisimman paljon pyrkiessään saattamaan vastujansa mahdollisimman huonoon valoon.

itseäni oudoksuttaa lähinnä se, ettei tuo mahdollisuus juolahda näissä vihapuhepuheenvuoroissa juuri koskaan kenellekään mieleen.

esimerkiksi snelmannin ja vihavaisen kommentointia ei kovin paljoakaan tarvitisi nykyisestä tyylistään hienosäätää niin he kävisivät täysin persutrolleista.

edit: esim. ritala ilmiselvänä ehdokkaana mukaanluettuna

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #70

Olen itse aikaisemmin monesti miettinyt ovatko Vihavainen tai etenkin Ritala vain joku trollitili esim. persuilta.. Niin paljon he tekevät perussuomalaisten kannatuksen nostamiseksi päivittäin. Mutta olen tullut siihen tulokseen että he vain ovat mitä ovat. Oma kupla on perin vahvana heissä..... eikä siinä mitään.

Hassua vain on että he luultavasti houkuttavat enemmän ihmisiä vastustamalleen puolelle kuin kannattamalleen puolelle kaikessa argumentaation vajavaisuudessaan. Kova yritys heillä on, mutta se toimii käänteisesti sen suhteen mitä haluavat.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #70

Aijaa : D No hyvä, että tämän persumölinän keskeltä kommentit sentään huomataan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #36

Niiden omantunnon sietääkin kolkuttaa, jotka tuntevat toimineensa jotenkin väärin. Se että henkilöitä, jotka kieltäytyvät siirtymästä paikkaan johon viranomaiset heidän käskevät siirtyvän, saatetaan poliisien toimesta, ei kuitenkaan ole kenellekään itsessään syy potea huonoa omaatuntoa. Ihan sama saatetaanko matkustajaa Suomesta Saksaan, vai Andorrasta Suomeen.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen Vastaus kommenttiin #36

Jos olisin ollut samassa koneessa, olisin osoittanut suosiota poliiseille, jotka poistivat hänet koneesta. Sitä ennen olisin saattanut pyytää Pennasta istumaan, pitämään turpansa kiinni ja tutkituttamaan päänsä.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #65

tuon pääntutkituttamisjutun jättäisin kernaasti sanomatta, mutta jos ajatellaan, että kone myöhästyi puolisen tuntia, on pennanen ehtinyt sen verran aiheuttaa sählinkiä, että luultavasti itsellänikin olisi kärsivällisyys loppunut kesken ja olisin tokaissut, että olet nyt puoli tuntia pitänyt showta itsesi ja yhden häädettävän ympärillä, sanomasi tuli jo kaikille selväksi,

ajattelisitko nyt sitten muitakin koneessa olijoita, edes perhettäsi ja tukkisit nyt turpasi ja laittaisit perseesi penkkiin, että päästään lähtemään,
tai poistu koneesta ole hyvä ja kiitos.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #36

mistä ihmeestä kuvittelet tietäväsi, että he istuivat häpeissään hiljaa, irrationaalisuutesi on suorastaan häkellyttävää.

käytännöllisesti ajateltuna on huomattavasti todennäköisempää, että he istuivat kärsivällisyyttään hiljaa odottaessaan häiriötilanteeseen ratkaisua, jotta kone pääsisi vihdoinkin lähtemään liikkeelle.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #36

Lähinnä myötähävettää vihreiden puolesta. Tieteen ja järjen puolueeksi julistautuneista on kuoriutunut parvi *itun idiootteja.

Käyttäjän VesaKiljunen kuva
Vesa Kiljunen Vastaus kommenttiin #36

Oletko aivan tosissasi?Suomalaiset sitä,Suomalaiset tätä.Voi jeesus!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kauhee kohu, eikä edes mitään ihmeellistä palautussumaa ole näkyvissä, valtaosa lähtee nätisti, ja osa tietysti ei.

Mitään kauheaa katastrofia nyt ei ole yhden ihmisen protestista seurannut, muutakuin somepalstoilla.

Hiukan soisi eräiden ajatella enstex, mutta täällä somessa se on kai turha toivo.

Jotkut persut jo pelkää, että vihreät tarttuvat aseisiin ja aloittavat vallankumouksen,sitä odotellessa. :)

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Ritala ei ilmeisesti huomannut, että blogi käsittelee Vihreiden linjauksia, ja kirjoittajana on kokoomuslainen.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Jotkut vaan näkevät persuja ja natseja joka paikassa, päässä ei tunnu muuta pyörivän. Liekö sitten helle vai punainen ideologia sekoittanut pään?

Käyttäjän terhikoulumies kuva
Terhi Koulumies

Niinpä. Näin kolmannesta puolueesta katsottuna Vihreät ja Persut edustavat molemmatkiihkoilevia äärilaitoja. Toisen mielestä ulkomaalaisen näköiset ihmiset ovat automaattisesti epäilyttäviä, toisen mielestä he taas eivät voi koskaan tehdä mitään väärää.

Kokoomus on yksilöpuolue. Kokoomuslaisena toivoisin, että kaikkiin ihmisiin suhtauduttaisiin ensisijassa yksilöinä, eikä jonkun ryhmän edustajina. Ettei tuntemattomille ihmisille kuviteltaisi omiin asenteisiin perustuen, tiettyyn ryhmään liittyviä, puhtaasti oletettuja ominaisuuksia.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #30

Niinpä. Kokoomuslaislta olen perinteisesti odottanut, edes jonknlaista, vastuunkantokykyä.

Menikö mielestäsi 2015 invaasion hallinta ihan oikein ? Kokoomuksen ministerit eivät tulleet mm ssa julkisuuteen kertomaan, kuinka EU n yhteisiä sopimuksia noudatetaan ja miten älyttömyydet saadaan ENNAKKOON estetyksi ? Nyt pöllöilyn ( itseaiheutettu ) johdosta maksellaan yhteisistä varoista satoja miljoonia. Ihan turhaan.

Ehkäpä joku Kokoomuksen ’hyvä veli’ kytkennöistä tekaisi tuolloin 2015 kivan tilin ? Muuta selitystä en ole löytänyt. Oikaise käsityksiäni kiitos, jos olen väärässä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #39

Kolme kokoomuslaista pelkuria peräkanaa sisäministereinä.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso Vastaus kommenttiin #30

"Kokoomus on yksilöpuolue. Kokoomuslaisena toivoisin, että kaikkiin ihmisiin suhtauduttaisiin ensisijassa yksilöinä, eikä jonkun ryhmän edustajina"

Tämä on sinällään hieman ristiriitainen ajatus. Korostat yksilöitä mutta silti tietyn ryhmän edustajana ajattelet niin kuin ryhmä ajattelee.

Mutta olen toisaalta samaa mieltä kuin sinä. Turha vihreissäkään on arvostella perussuomalaisia siitä, että he näkevät kaikki maahanmuuttajat uhkana jos itse vastaavasti eivät nää maahanmuuttajissa mitään sävyeroja (en tarkoita ihon väriä). Muistuttaisin kuitenkin, että niin vihreissä kuin perussuomalaisissa on yksilöitä ja kaikki eivät ajattele samalla tavalla.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #30

Aikaisemmin vinoiltiin, että 'Vihreät on kokoomuksen puisto-osasto'.

Nykyisin vaikuttaa siltä, että 'Kokoomus on paremmissa vaatteissa kulkevia vihreitä.'

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #30

"Niinpä. Näin kolmannesta puolueesta katsottuna Vihreät ja Persut edustavat molemmatkiihkoilevia äärilaitoja. Toisen mielestä ulkomaalaisen näköiset ihmiset ovat automaattisesti epäilyttäviä, toisen mielestä he taas eivät voi koskaan tehdä mitään väärää."

ihan jo tilastojenkin valossa on aika naivia olettaa etteikö ulkomaalaisen kohtaamistilanteissa olisi kohonnutta riskiä jo pelkästään ns. "shit happens" tapahtumillekin pelkästään kulttuurillisistakin eroista johtuen.

tuohon päätelmään tullakseen ei tarvita persulaseja, ihan vaan kokoomuslainenkin maalaisjärki riittää siihen.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #30

"Kokoomus on yksilöpuolue. Kokoomuslaisena toivoisin, että kaikkiin ihmisiin suhtauduttaisiin ensisijassa yksilöinä, eikä jonkun ryhmän edustajina. Ettei tuntemattomille ihmisille kuviteltaisi omiin asenteisiin perustuen, tiettyyn ryhmään liittyviä, puhtaasti oletettuja ominaisuuksia."

persut ja vihreätkin ovat omasta mielestään yksilöpuolueita, sinä siis toivot että yksilöihin suhtaudutaan yksilöinä, kuten teillä mielestäsi tehdään,
eikä ryhmänne kohtele itseään niinkään stereotypioina, kuten persut ja vihreät joita tarkkailet ulkopuolelta ja joilla annoit ääri-etuliitteen ikäänkuin itseisarvona, aika klassisia stereotypioita.

eli kuitenkin melko suoraan myönnät, että yksilöitä ryhmiin jaottelevia stereotypoita kuitenkin tarvitaan koska et itsekään saanut sanottua mielipidettäsi ilman sellaisten luomista.

ei stereotypia ole itsessään mikään ongelma, vaan tilastollinen välttämättömyys, että lukuisia yksilöitä koskettavista asioista yleensäkään saa puhuttua ilman että kaikkia detaljeja ja anomalioita joka kerta erikseen erittelee.

se on sitten se: kaikki ovat tai kukaan ei ole,
toi menee yleensä mettään koska se on stereotypian kärjistämistä, kuten tämä mainitsemasi ääripersupuolue, tai äärivihreä puolue

Edit: sori ei ollut alunperin tarkoitus pelkästään syöttää sanoja ja kettuilla, mutta jotenkin vaan lipesi, ymmärrän kyllä mitä ajoit takaa vaikkei se nyt ehkä näy, toivottavasti ymmärrät sinäkin.

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila Vastaus kommenttiin #30

Ihan selvennyksen vuoksi. Mikä se arvoero kokoomuksen ja perussuomalaisten välillä olikaan joka esti Halla-ahon johtamia Perussuomalsisia jatkamasta hallituksessa?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Älä Petteri unta nää :)

Vihreät ovat pääsääntöisesti pasifisteja. Heidän teoriassa vahvempi sukupuolensa ( miehet) ovat laistaneet Suomen puolustusvoimain aseellisen varusmiespalveluksen ja naisistakaan tuskin löytyy aseellisen koulutuksen saaneita kansalaisia.

Vallankumous ei Suomessa kyllä onnistu pelkästään kulkuekävelemällä ja älämölöä pitämällä.

P.S. Plutoonanpäällikkö Touko Aalto , khihihi...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Aallon jihadistiparta on jo puoli voittoa...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #37

Ainoa toivo vihreän vallankumouksen yrittämiseksi olisikin ammattiarmeijan palkkaaminen maassamme mahdollisesti piileskelevästä jihadisti-reservistä ennen pakkopalautuksia.

Vihreiden tulee kuitenkin ensin saada määräraha palkkarahoihin valtion budjetista joten tietynlainen viherkapinan yllätysmomentti tuolloin katoaa.

Petri Hämäläinen

Ootas nyt, ei siis palautussumaa?

Viime vuonna 2600. Tänä vuonna jo 1200.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005777773.html

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Eduskunnassa olisi syytä miettiä miten laittomasti maassa olevien palautuksia saataisiin nopeutettua. Tämän tapauksen osalta emme tiedä (eikä tiennyt performanssin suorittajakaan) oliko kyseessä kielteisen turvapaikan saanut ja siis laittomasti maassa oleskellut henkilö.

Joidenkin arvioiden mukaan näitä laittomia on lähemmäs kymmenen tuhatta. Yhtään lisää näitä varjoissa eläviä ei maahan tarvita.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Vihreiden kannatuksen vapaa pudotus on puolueen kaadereilla tiedossa, samoin se että duskuntavaaleihin on runsaat kahdeksan kuukautta aikaa.

Täten omaa etuaan ajattelematon altruistijuristi Aino Pennanen laskelmoi pykälänterävästi antautuessaan rajakkiterrorin vapaaksi riistaksi uhrautumalla olemaan istumatta, vaikka sitten Puolue joutuisikin maksamaan tukiaisistaan ilmailuliikenteen sabotointiviulujen taloudellisen hinnan. Aino voisi kenties vielä kauniisti pyydettäessä suostua asettumaan ehdolle kansanedustajaksi itsekin, jos laajat kansanjoukot ja kukkaislähetystöt vaativat tuoretta naisvoimaa johdon näkyvään eturiviin. Sitäpaitsi miesvallan on joskus senkin väistyttävä myös tulevissa puheenjohtajuuskilvoitteluissa... ;)

Puheenjohtaja Touko Aalto on toki selväsanaisesti ilmaissut tukevansa puolueen jyrkän siiven laittomuuslinjaa. - Kehitys on aika tarkkaan analoginen toisessa 'ääripuolueessa' eli perussuomalaisissa nähdyn kanssa: kannatuksen hiipuessa johdon jyrkkä fraktio radikalisoituu ääntenkalastelussaan virallistamaan kovemman siiven toimintalinjoja julkilaittomuuden aatteellista siunausta myöden. Näin oletetaan kaiketi puolueen perinteisen luonnonsuojelusiiven eli pehmisten jakavan ex-persujen 'sinisen' alamäkitulevaisuuden.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Palautuksia on todella monenlaisia ja monista syistä.

Peter Fryckman palautettiin aikoinaan Etelä-Afrikasta, kun siellä Suomen viranomaisia pakoiltuaan vihdoin menetti paikallisten viranomaisten myöntämän suojan.

Lehdessä kerrottiin, että hänet poistettiin Helsinki-Vantaan lentoasemalla käsiraudoissa koneesta omia portaita myöten terminaalin ulkopuolelle ja siellä suoraan Maijaan. Eräs pikkutyttö oli nähnyt terminaalin ikkunasta tapauksen ja kysyi äitiltään: "Äiti, miksi tuota setää viedään tuolla tavalla?" Äiti kertoi vastanneensa: "Hän ei ole maksanut veroja". Tyttö kysyi sitten kauhistuneena äidiltään: "Äiti, oletko sinä maksnaut veroja?"

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Ilja Janitskin ei pakkopalautettu vaan luovutettiin Suomeen. jnejne kun ei tiedetä edes sitä vietiinkö mies Berliiniin vastaamaan nettikirjoituksista Janitskin tapaan, syy voi olla vaikka mikä ....

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/vihre...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"Don (Touko) Quijote, lämminsydäminen ja herkkä herrasmies, on selvästi hourupäinen useimpien ihmisten mielestä, ja herättää heissä ihmetystä ja hilpeyttä. Myös miehen ulkonäkö hämmästyttää, hän on luiseva ja kasvoiltaan laiha; posket ovat välillä niin kuopalla, että 'niiden sisäpinnat suutelevat toisiaan'. Hän luulee tavallisia majataloja lumotuiksi linnoiksi, lampaita kääpiöiksi ja talonpoikaistyttöjä kauniiksi prinsessoiksi. Hän taistelee jättiläisiksi luulemiaan tuulimyllyjä vastaan ja kuvittelee, että naapurissa asuva maalaistyttö on Dulcinea Tobosolainen, kaunis neitsyt, jolle hän vannoo ikuista rakkauttaan ja uskollisuuttaan [sic!]. Sancho (Aino) Panzakin pitää isäntäänsä hulluna, mutta hän osallistuu leikkiin, koska toivoo rikastuvansa."

- ks. Aino Pennanen & Touko Aalto, henkisesti jälkeenjääneet tuulimyllytaistelijat?> http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258980-a...

Käyttäjän jukkatpalm kuva
Jukka Palm

Asiallinen kirjoitus.

Vihervasurikuplassa elävillä helsinkiläisillä tuntuu olevan oikeus vaati aika paljon enemmän kuin muilla kansalaisilla ja käytää alatyylisiä ilmauksia sekä vilautella tiheään natsi/rasisti korttia. Vaalit ovat se paikka, jossa poliittisen agendanne kannatus mitataan. Seuraavat ovat aika lähellä. Miettikää minkälaista vaalien pohjustusta teette horjuvien äänestäjien suhteen - aika moni taitaa tähänkin aiheeseen liittyen etääntyä kuin lähentyä arvomaailmaanne.

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Oikeassa olet. Olen äänestänyt kokoomusta 35 vuotta. Ei enää. Kiitos blogistille, poistun joukoista.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Vuonna 2008 Katainen totesi haastattelussa, että Suomi tarvitsee 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa vuoteen 2025 mennessä, mikäli työvoimapula pyrittäisiin ratkaisemaan ainoastaan korvaavalla työvoimalla. Vuonna 2015 Suomeen tuli 32 476 turvapaikanhakijaa Migrin tilaston mukaan. Jo pelkästään tästäkin näyttää tulleen isomman puoleinen ongelma.
Mikäli Brysselissä aikanaan itseään ”haukkatarhan kukoksi” tituleeranneen unelma olisi toteutunut, Suomi-neito olisi todella ison ongelma edessä.

Pennasen tempauksen ja Aallon hyväksymisen myötä ponnahti pinnan alla uinunut ”vihreä korkki” pintaan. ”Korkkiin” ei näyttäisi kuuluvan lakien kunnioittaminen ja noudattaminen.

Kommunistiseen nuorisoliittoon kuulunut Aalto on tuonut puheenjohtajuuden myötä tätä aatemaailmaa Vihreisiin. Uskon, että hän tulee jatkossa muokkaamaan puoluettaan haluamaansa suuntaan. Siihen tarvitaan luonnollisesti ”hyödyllisiä idiootteja” ja niitähän tuntuu riittävän.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Vihervassareiden narratiivissa ei lainkaan huomioida palautettavien henkilöiden itsensä tekemiä valintoja ja vastuuta niistä - heidän ainoa ominaisuutensa on olla uhri. Paljon taas puhutaan lentoyhtiön, yhteiskunnan, poliitikkojen ja tavallisten suomalaisten vastuusta.

Ja mitä tulee poliisin voimankäyttöön... Luulisi jokaisen ymmärtävän, millä toimintalogiikalla poliisi voimakeinoja käyttää: niitä käytetään mikäli tilanne sitä vaatii.

Poliisin voimankäytön kohdistumisen itseensä voi välttää hyvin yksinkertaisesti: tottelemalla poliisin ohjeita ja käskyjä. Lähes jokainen palautettava voi itse valita lähteekö nippusiteissä vaikeroiden vai ei. Tämä ei ole poliisin valinta sellaisenaan mutta tämän valinnan poliisi tulee tekemään mikäli palautettava niin haluaa.

nico nyman

Vihervassari ei tarvi sen enempää tietoa protestiensa eteen kuin sen että henkilö jonka puolesta aletaan öyhöttämään on p-afrikasta tai lähi-idästä tänne tullut muslimi, vihervassarit kun pitävät islamia demokratiaa parempana aatteena ja korkeakulttuurina, he luulevat että he ovat parempia ihmisiä kun paapovat näitä musuäijiä tietämättä että muslimien idelogian perusta on siinä että suvakit ja vihervassarit ovat hyödyllisiä idiootteja, kuffareita jotka pitää tappaa heti kun sopiva hetki siihen koittaa ja heistä ei enään ole hyötyä islamin levittämisen kannalta, muslimimiehet tunnetusti halveksivat vastakkaista sukupuolta ja pitävät naisia etenkin länsimaisia naisia koiraakin alempana olevana olentona jota saa raiskata ja alistaa mielin määrin koska allah on heille sen edun pyhässä koraanissaan suonut ja muhammed esimerkin näyttänyt...

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Nyt täytyy vähän kompata, sillä paljon tuossa on perää.

Tukholman lähiöissä(myös ghetto) asuessani sitä muslimien "korkeakulttuuria" näki ihan riittämiin, että täällä Suomessa ei enää olisi niin väliksi. Onhan se aikamoista kulttuuria kun esim. alta kymmenvuotiaat muslimipojat huorittelevat vaaleita ruotsalaisnaisia, eikä naiset sille mitään voi. Tuollaista nimittelyä ja huutelua kuulin siellä vuosien varrella monta kertaa, aina lähi-itäläiset asialla.

Asia on yksinkertainen. Jos Suomeen halutaan paljon ongelmia, niin silloin kannattaa ottaa tänne mahdollisimman paljon juuri muslimeita. He takaavat että ongelmia tulee, kannattaa seurata netin kautta mitä Ruotsissa todella tapahtuu. Ruotsalaiset maksavat nyt kovaa hintaa siitä, että ovat halunneet niin kovasti parantaa maailmaa.

Petri Hämäläinen

Pakkopalautus?

Suomen kieli näköjään rikastuu nykyajan stalinistien (Vihreiden) avulla uudella käsiteopilla, aivan samoin kuin 70-luvun kommunistien kanssa totuttiin huomaamaan.

Erityisesti viranomaistoiminta, ja siihen liittyvät pakkotoimet, tuntuvat nyt kuplassa aiheuttavan kasvisruokavaliosta johtuvaa ummetusta.

Elikkä, jos poliisit kantaa kainaloista ja heittää selliin yöksi, niin se on vaan säilöönotto, mutta jos pistän hanttiin niin se on pakkosäilöönotto.

Jos kamani ulosotetaan niin se on ulosotto, mutta jos paskon alleni ja itken niissä nippusiteissä, niin se on sitten pakkoulosotto.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Puoluepolitiikan ongelma on siinä että pitää aina olla eri mieltä kilpailevan puolueen kanssa varsinkin ennen vaaleja. Jos vaikka joku jostain puolueesta sanoo jonkun fiksun asioita edistävän mielipiteen, se on täysin väärin, kunnes jossain vaiheessa ollaankin taas samaa mieltä, kun vaalit on ohi. Tämä on poliittisten eläimien toimintatapa, ja se on demokratiaa että nämä eläimet sinne valitaan. Kunhan tulen valituksi lupaan mitä vaan.
Persut olivat periaatteessa hyvä juttu, tavallisia ihmisiä päättämään asioista. Mutta ei tavalliset ihmiset sinne halua mennä, kaikenmaailman ihme tyypit sinne pääsi, no ehkä varmaan hyviäkin oli joukossa. Ja kun hallitus kutsui....petettiin kaikki lupaukset.
Eduskunnassa käsiteltävät asiat on kuitenkin niin vaikeita ja paljon ymmärtämistä ja omaksumista vaativia, ettei olekaan niin helppoa. Siksi lopulta hyväksyt vain sen että mitä puolue sanoo, äänestät sen puolesta. Vaikutusmahdollisuudet yhdellä kansanedustajalla ovat todella pienet.
Blogisti väittää että Kokoomus on yksilöpuolue....ei vaan ole, jollet äänestä niinkuin ryhmä sanoo, olet outsider,..

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Vihreät haluavat keskeyttää kaikki pakkopalautukset"

Terhi, jos joskus pääset kansanedustajaksi, niin puhu mieluummin palautuksista. Laki on laki ja sitä on noudatettava ilman etuliitettä "pakko-". Sama koskee palautettavia.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Pakkopalautus on eri asia kuin palautus. Palautettu pakolainen voi matkustaa ilman saattajaa kohtaloonsa tyytyneenä, vieläpä mukaan annettujen taskurahojen turvin normaaliin tapaan pois maasta. Kukaan ei vaatine sellaisten palauttamisten lopettamista.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Juristin määritelmän mukaan palautettava on sellainen, joka ei suostu itse vapaaehtoisesti palaamaan taskurahojen kanssa.

Käsitettä "Palautettu pakolainen" ei ole olemassa. Jos on saanut pakolaisstatuksen, häntä ei tietenkään palauteta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #92

En tiedä moisesta juridisesta määritelmästä. Käsittääkseni henkilö, jonka turvapaikka-anomus on hylätty "palautetaan" lähtömaahan. Siis siitä riippumatta joudutaanko palautuksessa käyttämään voimatoimia vai ei. Useimmissa tapauksissa ilmeisesti ei. Palautettuja he ovat yhtä kaikki.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #93

Jos turvapaikka-anomus on hylätty, niin asianomaisella on mahdollista palata itse lähtörahan kanssa. Jos ei lähde vapaaehtoisesti, niin palautetaan lähtömaahan viranomaistoimenpiteenä. Tällöin kyseessä on joko valvottu palautus tai saatettu palautus, jos henkilö todetaan muille vaaralliseksi.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Tämä ongelma on kokoomus-keskustapuolueiden aikaansaamaa ja nyt nimitellän vihreitä ja perussuomalaisia.Mikä ovela veto.Suomessa ei olisi lainkaan näitä(kään)sensaatiouutisia ja ihmisten tappoja ,murhia,raiskaamisia näisä määrin ELLEI kokoomus-keskusta olisi eu:n kansojen siirtopolitiikkaa alkanut toteuttamaan 2015 ja kaiken lisäksi muka vielä "yllätys"kun suomessa oli jo 2012 varauduttu SUUNNITELMALLISESTI antamaan näille isis-taistelijoille ynm.suomeen palaaville TRAUMATERAPIAA ja palveluja joilla heidät kototetaan suomeen.Samaan aikaan suomalaisten sotaveteraanien rahoista leikattiin eivätkä suomalaiset rauhanturvaajat saa mitään tukea tahi avustuksia muta kuin kerjäämällä!

Suomalaisten eu-"jäsenmaksua kokoomuksen ja keskustan "arvoyhteisölle"nostettiin tämän politiikan takia 150 eurolla per.henkilö mutta kas vain:ei riittänyt MAKSATUS jatkuu hamaan loppuua asti ja hyvähän se on leikata suomalaisten veronmaksajien sos.turvaa ,terveydenhoidon palveluja ,koulutusta jne.jne.HALPATYÖVOIMAN saamiseksi suomeen on kaikki keinot sallittuja,eikö vain?

KAIKEN lisäksi eu:kansojen siirtopolitiikka EI ollut mikään PAKKO noudattaa vaan SUOSITUS.

Suomalaisten sosialiturvaa on leikattu jatkuvasti,lasten ja perheiden lainmukaisia tukitoimia,lapset ja nuoret SYRJÄYTETTY jo yhteiskunnasta ja te kehtaatte haukkua muita puolueita ja varsinkin vihreitä ja vasemmistoakin kun olettE heitä käyttäneet hyväkseen vihapuhe-rasismipolitiikan pikku apulaisin ajolla saatiin suomeen myös sensuuri.KOKOOMUS-KESKUSTA TULI RAADOLLE KUTEN KORPPIKOTKAT

Risto Koivula

Minusta protesti olisi aiheellinen ainakin tämän kerran justiin sen selvittämiseksi, OLIKO KYSEESSÄ TAVALLINEN VIISUMITTOMAN ULKOMAALAISEN NORMIPOISTO MAASTA vai jotakin olennaisesti muuta. Tässä suhteesa olsimyös hyvä, että protestoija oli alan ihminen.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Avointen rajojen sinisilmäisen politiikan kukkasia koko tämä härdelli
kaikkine uskomattomine sivuraiteineen. Oliko Suomessa tällaisia alati
vaihtelevia miljoonia polttavia ongelmia ennen EU:hun liittymistä ?

Käyttäjän ilkkatahtinen kuva
Ilkka Tähtinen

Samalla kun keskeytetään pakkopalautukset, pitäisi keskeyttää myös turvapaikkojen myöntäminen. Mikäli järjestelmä on rikki, se on todennäköisesti rikki molemmista päistä.

Toimintaan on saatava kunnon resurssit tai sitten tunnustettava, ettei ole mahdollista tietää tulijoiden taustoja ja siten todellista turvapaikan tarvetta.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg Ylen A2 Turvattomuusillassa 01.03.2016:

”Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee.”
Komisario Jarmo Ojala Itä-Uudenmaan poliisista asukastilaisuudessa Vantaalla 12/2015

”No poliisi ei tiedä näiden taustoista yhtään mitään, koska iso osa näistä turvapaikanhakijoista on paperittomia ja itse asiassa heidän taustoista ei tiedetä yhtään mitään.

Heidät kirjataan sillä nimellä minkä he meille ilmoittaa, eli sillä minkä he meille ilmoittaa ja sillä mennään, jos ei ole papereita, itse kirjoittavat sen käytännössä paperille, laittavat oman nimensä ja syntymäaikansa siihen, jos ei ole mitään muuta paperia esittää, sillä me mennään.

Jos ei ole henkilöllisyystodistusta tai passia ja vastaava mukana, sitten pelataan niillä tiedoilla mitä siihen on kirjoitettu, että kieltämättä iso osa näistä hakijoista on paperittomia eli meillä ei ole varmuutta ihan oikeasti ketä tämä henkilö on . Tämä on fakta!”

Mutta onneksi keskusta-kokoomus tietää koska eu käski ottamaan nämä pienet lapsoset sodanjaloista turvaan ja koska keskusta-kokoomus tarvitsee työvoimaa huutavaan työvoimapulaan suomessa...Sillähän ei ole mitään merkitystä että suomessa saavat veronmaksajat maksaa ees taas lentoja ja matkarahoja ,suomen päässä oikeudenkäyntikuluja ja korvauksia uhreille joita tästä eu- politiikasta seurasi.

Ai niin mutta onhan vielä se bisnespuoli jossa sitten voittoja kähmittiin /kähmitäänkin oikein urakalla näidenkin ihmisraunioiden nimissä ja kustanuksella.On/oli vokkibisnestä,on terveydenhoidon bisnestä,on sitä ja tätä "maahanmuuton "parissa häärivää "asiantuntijaa" Niin ja tottakai näiden lapsista on saatu hyvää tavaraa huostabisnekselle,heistäkin,kun yhä suurempi osa päätyy suomen valtion toimesta "auttaviin käsiin"eli ulkoistetaan vanhemmiltaan.Voi,voi on se ikävää kun suomi on saanut eniten pohjoismaista Yk:lta ja EIO:lta pyyhkeitä LASTENOIKEUKSIEN laiminlyönneistä ja ikävä kyllä ihan ihmisoikeudetkin tuppaavat unohtumaan/niin "kantasuomalaisten kuin muidenkin..Hyvin on pullat uunissa ja "kansa"tyytyväistä...

Toimituksen poiminnat