Terhi Koulumiehen blogi

Suoraselkäinen Kokoomus piti linjansa

Olen todella tyytyväinen siihen, että Kokoomus piti selkärankansa ja tavoitteensa hallitustunnusteluissa. Voi katsoa peliin huomennakin. Petteri Orpon linja on saanut kentältä vahvan tuen saamastani palautteesta päätellen. Pahinta olisi ollut mennä punavihreään hallitukseen tekemään punavihreää politiikkaa.

Nähdäkseni Kokoomus on tämän jälkeen jopa yhtenäisempi ja vahvempi kuin aiemmin.

Suomelle tuo punamultahallitus on kuitenkin surullinen asia. Hyvinvoinnin pohja pikkuhiljaa murenee vasemmistolaisen talouspolitiikan vuoksi. Tulee lisää veroja ja lisää velanottoa. Tulee luultavasti myös maakuntahallinto ja sitä myötä kallista ylimääräistä byrokratiaa ja hallintoa ja suojatyöpaikkoja maakuntien paikallispoliitikoille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Arvonsa kullakin, että ei kelpaa ministerinpaikka EU-puheenjohtajamaan hallituksessa, kun tärkeämpää on huolehtia rikkaiden veronalennuksista ja ripustautua VM:n virkamiesten kyseenalaisiin arvioihin ja oletuksiin. Olisitte voinut vähän ajatella sitä, että miten tämä hallituspohja, sikäli kun toteutuu, vaikuttaa Suomen suhteisiin Yhdysvaltoihin tai Israeliin puhumattakaan menneisyyden aaveista kuten ns. Nato-optiosta.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Parahin kansanedustaja, kokoomus piti tällä kertaa pintansa ja hyvä ettei mennyt vasemmistoliiton kanssa samaan hallitukseen.
Mielestäni kokoomuksella on potentiaalia parempaan vaalimenestykseen kunhan siellä huomataan, ettei helsinkiläisiä vihreitä nuoria naisia riitä äänestäjiksi vihreiden ja vasemmistoliiton lisäksi kokoomukseenkin. Suomalaisia on muuallakin ja odotukset kokoomuksesta erilaiset kuin maailmaasyleilevä vihreä ääriliberalismi.
Veikkaan, että Petteri Orpon ajolähtö puolueen puheenjohtajana alkoi viimeistään tänään. Kun valitsette seuraavaa puheenjohtajaa, kannattaa tehdä syväanalyysi siitä, miksi suomalaisista isompi osa äänesti perussuomalaisia kuin kokoomusta. Ville Rydmania ehkä kannattaisi konsultoida asiasta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu nyt odotetaan vaan, koska kokoomus käyttää ensimmäsen kerran sanaa ''haittamaahanmuutto''

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

No. Suomen kuvalehti teki analyysin 30 000 henkilön kustannuksista vuonna 2015. Suorat kustannukset yli 800 miljoonaa.

Kun ottaa huomioon sen, että valtio elää velaksi niin en tämän tyyppistä maahanmuuttoa pidä kovinkaan hyödyllisenä.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Onhan se upeaa olla yksin oikeassa. Sillä tavalla vain ei voi rakentaa mitään.

Ilkka Huotari

Oikeassa oleminen kannattaa, vaikka olisi yksinkin.

Loput tulevat jossain vaiheessa perässä (kuten Euroopassa on jo nähty).

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Vasemmistoliitto ei olisi missään tapauksessa lähtenyt Kokoomuksen kanssa samaan hallitukseen, sillä vasemmiston kenttäväki oli täydellisen yksimielinen asiasta.

Sitten tuohon valtionvelkaan. Mihin perustuu, muuhun kuin tunteisiin, väitteesi, että kansanrintamahallitus lisäisi verorasitusta ja velkaantumista? Veroja voidaan tietenkin kohdistaa oikeudenmukaisemmin ja verovälttelyä suitsia (mikä on ilmeisesti se kokoomuslaisten kipeä kohta).

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

"Happamia", sanoi kettu pihlajan marjoista.

Aika hapanta on keskustelu Suomen tulevaisuuden rakentamiseksi; jokaisella puolueella. Se on taaksepäin suuntautunutta politikointia, vanhan toistamista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset