Terhi Koulumiehen blogi

Kaikki blogit puheenaiheesta Alexander van der Bellen

Itävallassa uusitaan tänään liittopresidentin vaalien toinen kierros

Tänään uusitaan Itävallan liittopresidentin vaalien toinen kierros, jossa vastakkain ovat vihreiden ehdokas Alexander van der Bellen ja populistisen vapauspuolueen Norbert Hofer. Keväällä pidetyn ensimmäisen yrityksen Itävallan perustuslakituomioistuin hylkäsi ääntenlaskennassa ilmenneiden epäselvyyksien ja laiminlyöntien seurauksena.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/219469-itavalta-joutuu-uusimaan-p...

Itävalta uusii presidentinvaalinsa toisen kierroksen

Itävallassa järjestettiin keväällä kaksivaiheiset presidentinvaalit, joissa toisella kierroksella vihreiden Alexander van der Bellen voitti populistisen FPÖ:n ehdokkaan Norbert Hoferin äärimmäisen niukasti. Vaalien ääntenlaskennassa havaittujen epäselvyyksien ja suoranaisten laiminlyöntien takia Itävallan perustuslakituoistuin päätti, että vaalien toinen kierros uusitaan. Se tapahtuu kokakuun alussa.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/219469-itavalta-joutuu-uusimaan-p...

Itävalta joutuu uusimaan presidentinvaaliensa toisen kierroksen

Itävallan perustuslakituomioistuin on päättänyt, että maan toukokuisten presidentinvaalien toinen kierros on uusittava. Vaalissa vihreiden Alexander van der Bellen sai niukan enemmistön taakseen, 50,3%. Vastaavasti vastaehdokas populistisen vapauspuolueen Norbert Hofer sai äänistä 49,7%.

Vapauspuolueen mielestä vaaleissa oli siinä määrin epäselvyyksiä, että se saattoi vaikuttaa vaalin lopputulokseen. Puolue vei päätöksen oikeuteen. Itävallan  perustuslakituomioistuin päätti vaalituloksen mitätöimisestä ja äänestys on järjestettävä uudestaan.

Itävaltaan vihreä liittopresidentti, ei populistista

Itävallassa käytiin eilen liittopresidentin vaalien toinen kierros. Varsinaisen äänestyspäivän äänet olivat lähes tasan populistisen FPÖ:n ehdokkaan Norbert Hoferin ja vihreiden ehdokkaan Alexander Van der Bellenin välillä. Itävallassa ennakkoäänet lasketaan kuitenkin vasta vaalien jälkeisenä päivänä. Nyt näyttää siltä, että van der Bellen vaalit voitti, vaikka asiaa ei ole vielä virallisesti vahvistettu.

Norbert Hofer on jo tappionsa myöstänyt. Kerron tuloksista myöhemmin blogini kommenteissa.

http://live.wienerzeitung.at/Event/Bundesprasidentenwahl_2016_-_Stichwah...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä