Terhi Koulumiehen blogi

Kaikki blogit puheenaiheesta Breivik

Lälläslää, ei ollut islamisti!

Jälleen kerran on tapahtunut järkyttävä viattomiin ihmisiin kohdistuva massamurha, tällä kertaa Saksassa. Eri lähteistä tihkuva tieto on edelleen epämääräistä, todennäköisimmältä tällä hetkellä näyttää, että kyseessä oli mielenterveyspotilas, joka oli saanut ”innostusta” mm. Breivikiltä. Tämä tieto on synnyttänyt erikoisen reaktion. Tämän aamun teemana on ollut nimitellä viime yönä jälleen uutta islamistien iskua pelkääviä ilkkuviksi rasisteiksi ja esitetty tapahtuma jotenkin erilaisena uuden motiivin valossa. Muutama huomio:

Immonen = jäätelö, natsit = hukkumiskuolemat?

Yllättävän monen mielestä jäätelön syöminen lisää hukkumiskuolemia. Tämähän on klassinen esimerkki siitä, ettei ajallisen samankaltaisuuden perusteella voi tehdä kausaalisia johtopäätöksiä (siis että yksi asia olisi syy ja toinen seuraus). Hukkumiskuolemien ja jäätelönsyönnin huiput nyt vain sattuvat osumaan kesäkuukausiin, koska uiminen/veneily ja jäätelönsyönti lisääntyvät säiden lämmetessä.

Yhteiskunnan avoimuus on keskeinen arvo

Norjalaisen Öyvind Strömmenin kirja Äärioikeisto, vastajihadismi ja terrorismi Euroopassa on ajankohtainen. Kirja on julkaistu 2011. Sytykkeenä kirjaan on ennen muuta Breivikin Oslossa ja Utöyan saarella 22.7. samana vuonna toteuttamat terrori-iskut. Pohjoismaisen ministerineuvoston tuen mahdollistama suomenkielinen käännös (Tammi) on vuodelta 2013. Suomenkieliseen versioon kirjoittaja on lisännyt jälkisanat suomenkielisille lukijoille.

 

Kansallissosialismia Suomessa?

 

Olli Immosesta tuli hetkessä superjulkkis. Itse asiassa hän vain toteutti äänestäjiensä unelmaa. Kiitokset siitä. Nyt äänestäjien on helpompi erottaa tavalliset höynäytetyt persut näistä Breivikiläisistä ja kansallissosialistiseen aatemaailmaan sitoutuneista henkilöistä

Olisi tosi suotavaa jos tämä porukka eroaisi omaksi poliittisekseksi ryhmäkseen. Kannatusta varmaankin löytyisi IPU:sta, Muutos 2011:n kannattajista,Suomen Sisusta, ja monista pienryhmistä. Myös osa Persuista voisi liittyä tähän porukkaan.

Breivikin ympäriltä

Ymmärrän toki SMP:n entisen puheenjohtaja Pekka Vennamon anekdootin Breivikiin päin, mutta en pidä tätä kansanedustaja Olli Immosen esittämää mätäkuun julistusta muuna kuin huomion hakuna, jonka tavoitteen poliitikko, kansanedustaja Immonen on kirkkaasti saavuttanut.

1463 päivää

Neljä vuotta ja kaksi päivää.

 

Perussuomalaiset ja Breivik

Viikonlopun puheenaihe on ollut kansanedustaja Olli Immosen englanninkielinen kirjoitus, jossa hän kaipaa "nationalistista vallankumousta" ja "taistelua monikulttuurisuutta vastaan". Aiemmin Immonen on lietsonut muun muassa "taistelua islamia vastaan".

 

Viimeisestä Immos-kohusta ehti kulua vain muutama viikko. Taannoin hän poseerasi Suomen Vastarintaliikkeen jäsenten kanssa Eugen Schaumanin haudalla. Sivuillaan järjestö tunnustaa olevansa kansallissosialistinen.

Breivikistä valtiotieteiden kandidaatti

21-vuoden vankeusrangaistusta joukkomurhasta istuva norjalainen Anders Behring Breivik aikoo aloittaa yliopisto-opinnot, Iltalehti uutisoi tänään. Hänet on hyväksytty valtiotieteen kandidaattiohjelmaan Oslon yliopistoon.

My friend Vladi

Ei jaksa toistaa, joskus tuli selvä pässinliha ripustettua Eija-Riitan kyökkiin.

Joku tutkija tuossa myöhemmin keväämmällä (muistaakseni joku UPIn tutkija) päätyi vähän samoihin.

Toinen huolestuttava asia on että jos laittaa Breivikin kuvan viereen Vladin kuvan. Alan lääkäri voi valistaa tästä. 

Siispä linkkinä...

http://eijariitta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163502-miten-suomi-selvityy-v...

 

 

Erään julmateon ideologinen taustoitus – yritys suhteuttaa

Professori Matti Klinge on julkaissut vuosipäiväkirjansa uusimman osan, se on heinäkuusta 2011-kesäkuuhun 2012 kestävä ajatusten ja kokemusten tonava, sellaisena kuin emeritus aikansa on kokenut. 

 http://www.siltalapublishing.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=280:matti-klinge-sirkka-ja-muurahainen&catid=4:tietokirjat&Itemid=2

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä