Terhi Koulumiehen blogi

Kaikki blogit puheenaiheesta Kampanjointi

Oletko jo tukenut ehdokastasi?

Kampanjointi on kallista ja aikaavievää puuhaa. Harva se päivä täällä puheenvuorossa vaaditaan kattoja vaalikampanjoiden budjetteihin. Mutta oletko sinä itse kantanut tikkua ristiin ehdokkaan tai ehdokkaittesi puolesta?

Eduskuntavaalistartti

Jossain vaiheessa on lähdettävä vaalikentille, minä aloitin eduskuntavaalikampanjani tukiryhmäni kanssa eilen. Täysi tohina alkaa osaltani hiihtoloman jälkeen. Silloin en palkkatyötä tee, vaan keskityn vaalityöhön aamusta iltaan niin, että Vööpelin renkaat vinkuvat.

Vööpeli on lyhennys sanayhdistelmästä Vaali-Opel Combo. Käytettyjä pieniä bensapakuja ei markkinoilla juuri ollut. Vööpelin löysin netistä: Teillä on Opel Combo myynnissä? Onko se hyvä? Pellit okei? Katsastettu? Huollettu? No, se on hyvä sitten, pistäkää junalla tulemaan tänne etelään.

Työ alkaa kantaa hedelmää

Eilisilta oli juhlaa. Piraatit saivat kaksi ensimmäistä valtuustopaikkaansa, Arto Lampilan Jyväskylään ja Petrus Pennasen Helsinkiin. Suuret onnittelut! Molemmat ovat tehneet hurjasti työtä voiton eteen, ovat maanlaajuisesti arvostettuja ja saavat epäilemättä kaupungeissaan aikaan jotain ihan muuta kuin viilauksia kokouspalkkiokäytäntöihin.

Kampanjat ovat kansallisia, vaalikikat tuontitavaraa

Taistelu äänestäjien sieluista on kovaa puuhaa. Rahaa ja aikaa palaa, kun ehdokkaat, puolueiden kampanjatiimit ja niiden tueksi palkatut viestinnän ammattilaiset keksivät keinoja äänestäjien ja median huomion saavuttamiseksi.

Pyörää ei kuitenkaan tarvitse keksiä joka vaaleissa uusiksi, sillä iso osa Suomessa hyödynnetyistä kampanjamenetelmistä on tuontitavaraa. Puolueiden delegaatiot vierailevat ahkerasti ulkomaisten puolueiden luona etsimässä parhaita käytäntöjä. Viime kuukausina suomalaisten opintomatkat ovat suuntautuneet erityisesti Yhdysvaltoihin.

Politiikka ihastuttaa ja vihastuttaa

Vaalit lähestyvät ja peli käy kovaksi. Politiikan lieveilmiöistä osa harmistuttaa ja osa innostaa.

Jämäkimmät vaalivideot!

Yleisradion tuottama Vaaligalleria avautui juuri ja nyt etsitään näiden vaalien voittajavideota! Viime keväänä julkaistussa Meppigalleriassa oli selkeitä suosikkeja jotka jäivät elämään myös näihin vaaleihin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä