Terhi Koulumiehen blogi

Kaikki blogit puheenaiheesta Kulttuurit

Oulun raiskauksia on tarkasteltava usealta kannalta

Pari professoria Helsingin yliopistosta, jotka edustavat sosiaali- ja kulttuuriantropologiaa sekä sukupuolentutkimusta,  ovat huolestuneita Oulun raiskausten vääristä tulkinnoista. He tarjoavat  oikean tulkinnan otsikolla: 'Nuoriin naisiin kohdistuneissa rikoksissa on kyse sukupuolesta' (HS 23.1.). Lukijan ensi reaktio otsikkoon on hämmästys ja epäusko. Luonnollisesti kyse on sukupuolesta, mutta ei suinkaan vain siitä.

Tavisfeministi

Minä olen sellainen. Arkijärjellä ajatteleva yksilöiden tasavertaisuuden puolella oleva nainen. En ymmärrä akteemista feminismiä, jossa ensin jaetaan kulttuurit valta ja vähemmistö sellaisiksi, ja sitten katsotaan, ettei ole mahdollista sanoa juuta eikä jaata naisia ja lapsia selvästi sortavista ja alistavista yhteisöistä. 

Maahanmuutto on haitallista koska...

Tehdään heti selväksi, että olen täysin eri mieltä kuin tässä tulen seuraavaksi esittämään. Haastan itseni asettumaan vastapuolen asemaan, ja yritän perustella miksi maahanmuutto vieraista kulttuureista on haitallista. Yritän perustella sitä niin hyvin kuin osaan ilman sarkasmia, ilman olkinukkejen rakentelua. En pyri asettumaan keskiverto-maahanmuuttokriitikon asemaan, sillä luultavasti monen maahanmuuttovastaisen ajattelu kulkee huomattavasti yksinkertaisempia polkuja kuin tässä esittämäni argumentit.

Yhteiskunnan avoimuus on keskeinen arvo

Norjalaisen Öyvind Strömmenin kirja Äärioikeisto, vastajihadismi ja terrorismi Euroopassa on ajankohtainen. Kirja on julkaistu 2011. Sytykkeenä kirjaan on ennen muuta Breivikin Oslossa ja Utöyan saarella 22.7. samana vuonna toteuttamat terrori-iskut. Pohjoismaisen ministerineuvoston tuen mahdollistama suomenkielinen käännös (Tammi) on vuodelta 2013. Suomenkieliseen versioon kirjoittaja on lisännyt jälkisanat suomenkielisille lukijoille.

 

Miten yleiseen mielipiteeseen voidaan vaikuttaa

 

Suomessakin poliittinen paine maahanmuuttaja määrien kasvattamisen puolesta nousee jatkuvasti

ja Euroopan unioni puolestaan suunnittelee Eurooppaan kohdistuvan maahanmuuton rasituksen tasaamista

kaikkiin EU-maihin.

Toistaiseksi vielä pienistä mittakaavailuista huolimatta islamisaatio on kuitenkin edennyt Suomessakin,

muiden monikultturisuusideologian ohjaamien EU-maiden tapaan.

Suvaitseva tulevaisuus.

 

Sateenkaariväen on ymmärrettävä islamisaation vaarat?

Suomeesa on kytemässä aikapommi ja kansan riveissä käydään julkisia ja epävirallista mielipeen vaihtoa:

Maahanmuutosta,/Pakolaisuudesta, rasismista ja vihapuheista, että myös kiihottaako jotkut ihmiset tai ryhmät, jopa puolueet ihmisiä kansan kiihotukseen tai jotain tiettyä etnistä ryhmää vastaan.?

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä