Terhi Koulumiehen blogi

Kaikki blogit puheenaiheesta Lontoo

Yrittääkö Venäjä tai Iso-Britannia vaikuttaa vaaleihimme?

Ajattelin mennä perjantaina kuntosalin jälkeen äänestämään Hyvinkään kirjastoon noin kello 12.

Kun tulin paikalle, siellä oli jonoa ulos asti. Kävin sisällä, mutta siellä jono kiemurteli jonnekin näkymättömiin. Minulla oli nälkä ja niin menin syömään. Moni muukin lähti pois paikalta jonon nähtyään.

Mitä opin Lontoossa? Suomessa ihmisiin voi vielä luottaa

Olin viikko sitten Itäkeskuksen kauppakeskuksessa, jossa nuorella suomalaisäidillä oli ehkä vähän tukala tilannetta päällä. Hänellä oli kaksi lasta rattaissa: edessä istui about 2-vuotias poika, joka kiljui ja itki äänekkäästi, hänen takanaan kaikessa rauhassa hänen pikkusiskonsa. Äiti yritti auttaa pikkuneidiltä takkia pois, mutta samalla kärttyinen isoveli vaati huomiota kovaäänisellä itkullaan. Huomattuani äidin ahdingon lähestyin häntä ja kysyin, voisinko auttaa – vaikka pikkumiestä rauhoittamalla.

Kunnon kaljaveikko

On ilmiselvää, että joudumme elämään vielä pitkään tympeiden terroristiuutisten kanssa. Itse toivon, että nuo 80-90 % muslimeista, jotka selkeästi vastustavat väkivaltaa, vihdoin nousevat vääräuskoisia uskonveljiä ja vihaimaameja vastaan (ääri-islamisteja on prof Ruud Koopmansin laajan tutkimuksen mukaan pieni vähemmistö, mutta silti maailmanlaajuisesti heitä on noin 50 miljoonaa) ja ryhtyvät yhteistyöhön asuinpaikansa viranomaisten kanssa. Vain näin ongelma saadaan joskus hallintaan.

Poliisi ajaa sinisellä autolla

Poliisien salainen fb-ryhmä paljastui eilen. Siihen kuului 2800 Suomen 7000 poliisista. Imperfekti siksi, että poliisit nyt varmasti kilpaa eroavat ryhmästä ja poistavat kirjoituksiaan.

Määrä on niin valtava, että se voi halvaannuttaa koko poliisin toiminnan. Toivottavasti suurin osa jäsenistä on liittynyt kuultuaan poliisien keskusteluryhmästä, eikä ole vain tullut eronneeksi huomattuaan ryhmän laadun.

Tyhjillä puheilla ja ylivarovaisella strategialla pelaamme terroristien pussiin

Isis on saanut vuosia hyökkäillä Euroopan maihin. Eurooppalaiset johtajat ovat olleet vastanneet tekoihin tyhjillä puheilla. On aiheellista kysyä, että haluaako Euroopan johtajat todella kukistaa isiksen? Jokainen ajatteleva ihminen tietää sen, että raakalaismaisesta isiksestä ei pääse eroon pyytämällä heitä lopettamaan. Jos terrorismista seuraa pelkästään kovia sanoja, mutta ei rangaistusta, uskottavuus on mennyt. Juuri sen takia meihin kohdistuu säännöllisin aikavälein iskuja. Aijammeko loputtomiin seisoa tumput suorina?

Lontoon taksit ja pankkivirkailijat

Lontoon kuuluisat mustat taksit ovat siirtymässä sähkövetoiseksi. Niin se maailma muuttuu. Lontoon finanssimaailma on puolestaan siirtynyt sähköiseen tiedonsiirtoon jo aikapäiviä sitten. Mutta edelleen finanssipiirien tyylikkäästi pukeutuneet herrat ja leidit sukkuloivat aamuin ja illoin sekä välillä päiväsaikaankin taksien takapenkillä asumustensa ja vauraudelta tuoksuvien työpaikkojen väliä. Lontoon ravintolat saavat melkoisen siivun satatuhatpäisen virkailijakunnan rantautuessa lounaalle tai pitkähkölle päivälliselle.

Euroopan lääkevirasto Suomeen?

Brexitin jälkimainingeissa Britannia joutunee luopumaan Lontoossa sijaitsevasta Euroopan lääkevirastosta.

Keskustan tuleva peruspalveluminísteri Annika Saarikko (kesk.) on jo ehdottanut, että jos Suomi saisi kyseisen viraston, se tulisi sijoittaa Turkuun.

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (ps.) suhtautuu lääkeviraston saamiseksi Suomeen myös varovaisen myönteisesti.

Britannian äänestystulos selvä 52 - 48 - Brexit tapahtuu sittenkin?

Iso-Britannian historiallinen kansanäänestys alkaa olemaan selvä. Euroopan unionin pelot kävivät toteen, kun äänestäjät päättivät irrottaa maansa unionista. Tämän hetkisten tietojen mukaan 52 prosenttia briteistä äänesti Euroopan unionia vastaan. Poikkeuksellisesti maan parlamentti lupautui ennen neuvoa antavaa äänestystä kunnioittamaan kansan tahtoa. Halutessaan Britannian parlamentti voisi vielä kansalaisen eroaikeet, mutta tällä hetkellä tällainen skenaario näyttää hyvin epätodennöiseltä.

Onko nämä menossa poseen?

Oligarkit näkivät Ukrainassa elämänsä tilaisuuden ja juuri yhteistyössä EU:n kanssa. Paremmat mahdollisuudet piilotella varastettua omaisuuttaan ja päästä paremmin Eurooppalaisille markkinoille.


Toisaalta Ukrainakin on houkutteleva kohde "unionilaisille", palkat Kiinan tasolla, runsaasti raaka-aineita, hedelmällinen maaperä jne.


Nämä pohjattoman ahneet "liikemiehet" eli oligarkit aiheuttavat joka vuosi merkittävää kansantalouden heikkenemistä, valuutan arvon laskua sekä lainan korkojen nousua ym.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä