Terhi Koulumiehen blogi

Kaikki blogit puheenaiheesta Orjakauppa

SOTE-pisteytys ja markkinaehtoisuus tekevät ihmisistä kauppatavaraa

Kansalaispuolue vaatii sosiaali-ja terveysuudistuksen kaatamista. Kansalaispuolueen puheenjohtajisto Sami Kilpeläinen ja Piia Kattelus vaativat eduskuntaa kaatamaan sote-ratkaisun. Viimeisin niitti on terveyden- ja hyvinvoinnin laitos THL:n sote-lakiin liittyvä valmistelu, joka lehtitietojen mukaan tarkoittaa jokaisen suomalaisen pisteytystä sen perusteella, kuinka paljon hän rasittaa terveydenhuoltoa.

Vastajihadismin höpsismi

Viime aikoina olen Twitterissä ja Facebookissa nähnyt myös suomalaisten "islamkriitikoiden" toistettavan väitettä, jonka mukaan islam olisi 1400-vuotisen historiansa aikana aiheuttanut 270 miljoonaa kuolonuhria.

Orjakauppa 2.0

Ihmissalakuljetus on nykyisellään maailmanlaajuisesti suurempaa rikollista liiketoimintaa kuin huumekauppa ja asekauppa yhteensä. Sen arvoksi arvioidaan jopa yli 100 miljardia euroa ja luvut ovat kasvussa. Ihmissalakuljetus on erityisen iljettävää, koska siinä muutetaan ihmisten hätä ja unelmat rikollisten ansaintavälineiksi. Ilmiöön liittyy myös kaiken tasoista hyväksikäyttöä. Esimerkiksi Libyan kautta Eurooppaan pyrkivät naiset on käytännössä kaikki raiskattu useaan otteeseen matkan aikana.

YLE:n David Livingstone dokumentti valheellinen

Ihmettelin taannoin blogissani http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/215899-salafismin-ja-eraiden... eräiden uusvasemmistolaisten virtausten ja islamismin välistä merkillistä liittoa ja sen kulttuurisia taustasyitä.

Otin blogissani esiin YLE:llä esitetyn historiadokumentin David Livingstonesta. Dokumentti - kuten on tuiki tavallista YLE:n ohjelmistossa - oli tehty muistuttamaan meitä länsimaalaisia meidän synneistämme. Siinä väitettiin, että Dar Es  Salaamin pohjoispuolella sijaitsevalta orjatorilta orjat vietiin Amerikkaan.

Pampputyöllistäminen haisee - Numeerinen esimerkki

Väännetäänpä rautalangasta miksi "pampputyöllistäminen" on todella huono idea. Käytännössä kyse on laillistetusta ihmiskaupasta.

Oletetaan että Helsingissä toimii kaksi yritystä, Oy Riston Riistofirma Ab ja Oy Reiskan Reilukauppa Ab. 

Etuoikeudet ihmisoikeuksien tilalle

Nigerian kuvottava tyttölasten kaappaus on kasvaneen välinpitämättömyyden Suomessa uutisoitu tyyliin, joka leimaa tapahtuneen islamilaisen pervokulttuurin ilmentymäksi. Osittain kyse onkin uskontoon liittyvästä kulttuurisesta ilmiöstä, mutta sen taustalta löytyvät markkinatalouden perussäännöt. Laskeutukaamme siis hetkeksi jalustaltamme tarkastelemaan, mistä tässä on pohjimmiltaan kyse.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä