Terhi Koulumiehen blogi

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen kielen opetus

Maahanmuuttajille opetetaan rumaa suomen kieltä

Ulkomaalaisille suunnattu suomen kielen opetus perustuu useimmiten esim. kirjasarjaan Suomen Mestari. En ole selannut kaikkia suomen kielen opetuksen kirjasarjoja, mutta yllättyisin jos niiden kesken olisi suuria eroja laadullisesti tai sisällöllisesti.

Jo vuosia sitten näin tällaisen opetuskirjan, ja vatsassa alkoi kiertää, kun huomasin millaista kielioppia niissä opetetaan:

"Hänen vaimo on Liisa."

"Nämä ovat minun kengät."

Sukukansa-asiat siirtyivät Piraattipuolueen hallintaan

Näissä vaaleissa on ehdokas, jolle sukukansa-asiat ovat yli neljännesvuosisadan olleet etusijalla eli minä.

Ehdokkuuteni mittaa Keski-Suomen vaalipiirissä sitä, halutaanko maailmasta tylsä ja tasaisen harmaa vai onko hyvä, että on eri kieliä ja kulttuureja.

On suorastaan liikuttavan herttaista kuulla, miten kaikki tai lähes kaikki ovat olevinaan tavalla tai toisella sukukansojen puolella. Minulta on aina kyselty paljon, mitä sinne kuuluu ja mikä niiden tilanne on ja mitä pitäisi niiden hyväksi tehdä.

Venäjällä rakastetaan suomea


Tammikuun lopussa järjestimme Udmurtian valtionyliopistossa, yleisen ja suomalais-ugrilaisen kielitieteen laitoksessa suomen kielen aluekokouksen. Tämä on yksi ulkomaanlehtoreiden työtä ja verkostoitumista tukeva asia. Aluekokouksia tukee suomalainen työnantaja OPH (aikaisemmin ihan CIMOna). Tällä hetkellä Suomesta lähetetty lehtori on Venäjällä vain kolmessa paikassa: Iževskissä, Arkangelissa ja Petroskoissa, ei siis enää edes Moskovassa eikä Pietarissakaan. 
(http://www.cimo.fi/ohjelmat/suomen_kieli_ja_kulttuuri/ulkomaiset_yliopis...)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä