Terhi Koulumiehen blogi

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen ulkoturvallisuus

No puhutaanpa sitten ulkoturvallisuudesta

Nyt kun tasavallan presidentti antoi meille luvan puhua ulkopolitiikasta, niin puhutaanpa sitten. Venäjän edun huomioiminen pois päätöksenteosta, vanhukset ja muut kroonikot pois eduskunnasta ja Suomi Natoon.

Ilmoitus valtion päättäjille

Tämä ilmoitus on juuri sinulle, Suomen asioista päättävä poliitikko. Jos Suomi ajautuu jossain vaiheessa sotilaalliseen kriisiin Venäjän kanssa, eikä Suomi tuossa vaiheessa ole Natossa, toimintasi tullaan tutkimaan oikeudessa törkeänä maanpetoksena.

Tapaus Airiston Helmi, esimerkki

Täällä palstoilla toimittajien havaitsemat olennaiset asiat Airiston Helmestä yritetään kasakan naurulla saada mitättömiksi. Ei kannata jättää helikopterikenttiä keskusteluista koska ne liittyvät olennaisesti asiaan. Annetaan hölmöjen nauraa mutta ollaan me muut Suomen turvallisuudesta huolissaan. 

Venäläisten kiinteistökauppatutkinta Bellingcatille

Suomen poliittinen johto näyttää olevan Airiston Helmen kanssa täydellisessä paniikissa ja poliisi selvästi salaa venäläisten kiinteistökauppojen todellisen luonteen. Löytyykö kenelläkään täällä tai toimittajakunnassa suhteita Bellingcatiin? Nyt voi olla aika käyttää niitä suhteita. Voi olla jopa viimeinen aika.

Presidentti Niinistön erikoiset linjaukset Venäjän edun mukaisia

Presidentti Niinistön linjaukset ulkopolitiikassa ajavat Suomessa Venäjän etua, eivät Suomen. Niinistö on liian vanha, ja selvästikin liian pelokas presidentiksi, joten hänen erikoiset linjauksensa ulkopolitiikan saralla ovat Suomelle pikemminkin vahingollisia kuin mitään muuta. Niinistö tekisi aivan oikein, jos ilmoittaisi, ettei enää kykene tai uskalla asettua ehdolle seuraavissa vaaleissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä