Terhi Koulumiehen blogi

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomi Ensin mielenosoitus

Suomi ensin -kansanliike ja mielenosoitusten laillisuus

Suomi ensin -aktiivit mm. eilisessä (27.6.) ad hoc -mielenosoituksessaan Rautatientorilla - jonka yhteyden he kiistivät Junes Lokan samalle paikalle ilmoittamaan mielenosoitukseen - korostivat useaan otteeseen poliisin toiminnan olevan Suomen perustuslain vastaista, takaahan perustuslain 13 § kokoontumisoikeuden. Näin perustuslaki (13 §): "Jokaisella on oikeus lupaa hankkimatta järjestää kokouksia ja mielenosoituksia sekä osallistua niihin."

Suomi ensin-mielenosoitus sai häädön rautatientorilta

Poliisin mukaan aiheuttavat vaaraa sivullisille. Ilmeisesti viikonlopua aikana on pahoipidelty sivullisia.

Ihmeen kauan heidän toimintaansa on katsottu läpi sormien.

"”Poliisin näkemyksen mukaan siirtäminen ei paranna tilannetta, vaan tilanne on nyt se, että lähistöllä liikkuneita sivullisia on joutunut vaaraan ja mielenosoitus lopetetaan”, Taponen sanoo."

Poliisi on tehnyt hyvä päätöksen, toki olisivat voineet jo sen aikaisemminkin tehdä.

 

http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005268671.html

Kylmä Suomi – Maahanmuuttajalasten perusoikeuksia pidetään pilkkana

Maahanmuuttajalasten perusoikeuksiin kuuluu henkinen koskemattomuus siinä missä kantasuomalaisille lapsille. On suorastaan järkyttävää huomata miten kylmäkiskoisesti aikuiset ihmiset voivatkaan suhtautua maahanmuuttajalapsiin; henkistä koskemattomuutta pidetään suorastaan pilkkana. ”Hah hah hah” totesi eräs US Puheenvuoron kirjoittaja kertoessaan näkemystään Vesalan koululla suoritetun mielenosoituksen vaikutuksista maahanmuuttajalapsiin. Mies suorastaan hohotti läpi kirjoituksensa.

Yksi iltapäivä "materialistisessa suvakkikuplassani".

Tänään tapasin erään vanhan tuttuni. (Nimi jätetään nyt harkitusti kertomatta.) Tai olin hänen kanssaan töissä pidempiä aikoja taannoin, nuorempana kun oli pakko tehdä töitä opintojen lisäksi kun pelkkien vuokramenojen jälkeen tuloni olivat 80 euroa pienemmät / kk kuin mitä rahaa tuli muuten taloon.

Suomi Ensin mielenosoitus Siilinjärvellä

Siilinjärvelläkin saatiin aistia "suuren maailman tuulia", kun Suomi Ensin -liike toi mielenosoituksensa Siilinjärven torille ja tälle oli järjestetty tietysti ajan hengen mukainen vastamielenosoitus. Kumpikaan mielenilmaus ei ollut siilinjärveläislähtöinen, vaan molemmat ulkopaikkakuntalaisten kokoonkutsumia. Tällaista siilinjärveläisittäin varsin erikoista näytelmää saapui torille ihmettelemään muutama sata ihmistä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä