Terhi Koulumiehen blogi

Kaikki blogit puheenaiheesta Taksiuudistus

Liikennepalvelulaki ja harmaa talous

Liikenne- ja viestintäministeriö on jälleen selitellyt liikennepalvelulaista aiheutuvia ongelmia. Ministeriön mukaan niitä ei edelleenkään ole. Kirjoitus sisältää räikeitä virheitä, virheellistä tietoa ja asioiden vääristelyä. LVM palveluosastopäällikkö Olli-Pekka Rantalan blogin löydät TÄÄLTÄ.

Olli-Pekka Rantala LVM 

Taksiuudistus on täysi susi

Sipilän ja Orpon hallituksen yksi suurimmista epäonnistumisista on taksiuudistus. Tarkoituksena oli laskea hintoja ja parantaa palvelua. On käynyt aivan päinvastoin: hinnat ovat nousseet ja palvelu huonontunut. Kuskeina on rattijuoppoja ja etsintäkuulutettuja, ikäihmiset odottavat ennakkoon tilattua taksia, jota ei näy eikä kuulu. Teatteriesitykset jäävät näkemättä ja lääkäriajat käyttämättä.

Taksimaailman väestönvaihdos ja harmaa talous

Sain viestin taksiyrittäjältä, jonka kanssa jaamme lähettäjän mukaan pitkälti samat arvot. Taksiyrittäjä haluaa taksiuudistuksen seurauksena rehottavan harmaan talouden taksimaailmassa kuriin. Niin haluan minäkin.

Taksiuudistus toi konnat taksien rattiin

Juha Sipilän hallituksen tekemästä taksilakiuudistuksesta on riittänyt rutinaa sen voimaantulosta alkaen. Tähän asti julkisuudessa ovat olleet lähinnä hinnoittelu ja kelapalvelut sekä joillakin alueilla autojen saatavuusongelmat.  Pääkaupunkiseudulla  tehty ratsia  paljasti kuitenkin laajemmin ongelmien suuruuden.

Taksiuudistus onnistui!

Suomen taksimarkkinat uudistuivat 1.7.2018 liikenneministeri Anne Bernerin johdolla. Todella raskaasta sääntelystä vapautui yhdellä kerralla mm. hintasääntely, lupakiintiöt, asemapaikkavelvoite ja alalle tulon byrokratia keveni huomattavasti.

Onnistuiko Kela-taksien uusi kilpailutus Uudellamaalla?

Kela-taksien saatavuudessa ja tilauspalveluissa olleiden puutteiden takia Kela päätti kilpailuttaa Kela-taksit uudelleen. Ongelmia on ollut etenkin lisäpalveluja tarvitsevien asiakkaiden palvelussa, joille on usein tarjolla vain ei mitään omien  kokemusteni mukaan. Tähän ryhmään kuuluvat liikuntarajoitteiset, jotka tarvitsevat apua liikkumiseen tai erityiskalustoa kuten invataksin tai porraskiipijän.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä