Terhi Koulumiehen blogi

Kaikki blogit puheenaiheesta Turvapaikkapolitiikka

Hallitusohjelman toimet houkuttelevat lisää haittamaahanmuuttoa

Vihervasemmistohallituksen toimet maahanmuuton haitallisten lieveilmiöiden kitkemiseksi ovat odotuksien mukaisesti täysin onnettomia. Joku saattaa ilakoida päätöksestä asentaa jalkapantoja kielteisen päätöksen saaneille turvapaikanhakijoille, mutta eiköhän hallituksesta joku nouse viime hetkellä vastustamaan tätäkin ihmisoikeuksien nimissä.

Suomi tarvitsee todellista johtajuutta

Uusi hallitsematon pakolaistulva on suurin näköpiirissä oleva ulkonen uhka Suomelle. Se on monta kertaluokkaa todennäköisempi kuin Venäjän sotilaallinen interventio, jolla nykyisin pelotellaan kansalaisia. Nykyinen rauhoittunut pakolaistilanne Euroopassa perustuu sopimuksiin Turkin ja Libyan kanssa, joita ei voida pitää erityisen luotettavina sopimuskumppaneina.  Vuosi 2015 myös demonstroi, että Venäjä voi halutessaan  mobilisoida merkittävän pakolaisvirran Suomeen. 

Käsittämätön turvapaikanhakijaesitys Rinteeltä

En ollut uskoa korviani, kun demareiden puheenjohtaja Antti Rinne ehdotti Ylen eilisessä vaalipaneelissa suomen kielen kursseja ja työtä maassa laittomasti oleville turvapaikanhakijoille.

Suomessa on ongelma kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden kanssa. Meidän pitää saada heidät maasta ulos, koska heillä ei ole laillista perustetta oleskella täällä. Nyt Antti Rinne yhtäkkiä ehdottaa, että heidän pitää saada suomen kielen opetusta ja työtä. Aivan käsittämätön ehdotus.

Neljä vaihtoehtoa vastata Perussuomalaisten turvapaikkapolittisiin linjauksiin

Esitän seuraavassa neljä vaihtoehtoa Perussuomalaisetn turvapaikkapolitiikan haastamiseksi tai siihen vastaamiseksi. Ne muodostavat nelikentän, joka muodostuu kahdesta ulottuvuudesta: 1) suhtautuminen noudatettuun turvapaikkapolitiikkaan erityisesti vuoden 2015 pakolaiskriisin aikana: kielletään  että olisi tehty virheitä (tai vaietaan niistä) tai myönnetään että virheitäkin on tehty. 2) suhtautuminen Perussuomalaisten linjauksiin koskien tulevaa pakolaispolitiikkaa: haastetaan ne tai seurataan niitä enemmän tai vähemmän.

Saarikon tuhoisa tie

Keskustan varapuheenjohtaja ja peruspalveluministeri Annika Saarikko vaatii Verkkouutisten haastattelussa Suomen ja koko Euroopan purkamaan työperäisen maahanmuuton esteet. Hänen mielestä Suomen pitää luopua työperäisen maahanmuuton tarveharkinnasta, avata Euroopan ja Suomen rajat. Saarikko arvostelee sitä, että nyt työikäiset nuoret miehet turhautuvat raskaaseen turvapaikkaprosessiin.

Yhden suunnan lippu kotimaassaan lomaileville ”vainotuille.”

Turvapaikanhakijoina ja pakolaisina tulleista irakilaisista, jotka asuvat Norjassa, yli 70% lomailee toisinaan kotimaassaan Irakista, josta on ”paennut vainoa.”
Humanitaarista maahanmuuttoa harjoitetaan siksi, että henkilökohtaista vainoa kokevat ihmiset, jotka eivät ole kotimaassaan turvasssa, saisivat itselleen paikan, jossa elää rauhassa ilman pelkoa. Ajatus on humaani ja hyvä, mutta näiden Norjan irakilaisten kohdalla on päivän selvää, että länsimaalaisten sinisilmäisyyttä käytetään härskisti hyväksi.

Jos tekee törkeän rikoksen, karkotetaan

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) linjasi Ilta-Sanomien haastattelussa 15.12.2018, että ”tärkeää olisi, että perusviesti pysyisi terävänä: jos teet törkeän rikoksen, sinut karkotetaan Suomesta”.

Tämän jälkeen on paljastunut kaikessa karmeudessaan Oulussa ulkomaalaistaustaisten tekemiksi epäillyt seksuaalirikokset, joista suomalaiset ovat oikeutetusti olleet erittäin järkyttyneitä.

Sinisten lista kansanturvallisuuden puolesta

Oulussa ja Helsingissä tapahtuneet epäillyt ulkomaalaistaustaisten tekemät seksuaalirikokset ovat oikeutetusti järkyttäneet suomalaisia. Valitettavasti on todennäköistä, että vastaavanlaisia tekoja paljastuu lisää.

Poikkeuksellisen järkyttävät teot vaativat poliitikoilta poikkeuksellisia toimenpiteitä. Hallitukselta odotetaan todellisia ratkaisuja suomalaisten aiheelliseen huoleen.

Sininen tulevaisuus on valmis tositoimiin.

Myöhäisheränneet punavihreät

Jopa arkkiliberaaleina tunnetut punavihreät vaativat Oulun ja Helsingin lastenraiskausrinkien vuoksi nyt tiukempaa rikos- ja maahanmuuttolainsäädäntöä.

Ääni kellossa on muuttunut yhdessä viikonlopussa.

Hallitus on toteuttanut valtaosan hallitusneuvotteluissa laaditusta 80-kohtaisesta ohjelmasta, jolla on tiukennettu ennen näkemättömällä tavalla Suomen turvapaikkapolitiikkaa. Ja valtaosaa esityksistä punavihreät ovat vastustaneet naama näkkärillä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä