Terhi Koulumiehen blogi

Kaikki blogit puheenaiheesta Valistus

Alkoholista pitää kertoa lapsille ja nuorille

Alkoholin kulutus on puheenaihe, joka herättää monenlaisia tunteita. Siinä yhdistyvät järki ja tunteet, mielihyvä ja mielipaha. Alkoholi voi tuottaa onnea ja iloa, kun sitä käyttää kohtuudella.

Kohtuudella ei ole tiettyä mittaa, koska jokaisen elimistö reagoi ja polttaa alkoholia eri tavalla.

On tieteellisesti todettu, että ihmiskeho pystyy polttamaan alkoholia tunnin aikana suunnilleen yhden gramman kymmentä kiloa kohti. Eli esimerkiksi 80kg painava mies polttaa alkoholia noin 8 grammaa tunnissa.

Tupakka VS Kannabis

Hesarissa mielenkiintoinen juttu tupakasta ja kuinka sen käyttö on vähentynyt.

"THL:n vuoden 2015 Tupakkatilasto kertoo, että enää 17 prosenttia suomalaisista tupruttelee päivittäin. Vaikka nikotiinihirviötä ei ole saatu lopullisesti nitistettyä, suurpiirteinen viivoitinanalyysi kertoo, että vuonna 2050 maassamme haistellaan enää vain havun tuoksua."

Laskussa tupakka, nousussa jazz-tupakka

Toimeen tulemisesta

Fanitan usein antisankareiden perään. Mutta on minulla silti tavallaan yksi sankarikin. Vanhan ajan televisio tuotti sellaisen sarjan kuin "Ihmemies MacGyver". Sarjan sankarina toimiva Angus MacGyver oli siitä mielenkiintoinen hahmo, että hän tuli toimeen lähes kaikkien kanssa. Itse en ole kovin mukava ihminen, mutta olen kuitenkin jossain määrin yrittänyt tavoitella tätä samaa. Onnistumisen kanssa on vähän niin tai näin.

Itsenäisen Suomen brändi on demokratia, tasa-arvo ja sananvapaus

Tänä trumpistisen idiotian ja putinistisen disinformaation aikana voimme sulkea kätemme syvälle ristiin kiitollisina maamme vapaudesta ja vakaudesta jolla on juurensa jo 1700-luvun valistuksen ajassa ellei sitten jo pakana-ajan germaanisessa laissa.

Huumevalistusta

Pohjanmaalla kohistaan, koska nuoriso on kokeillut HUUMEITA! 
Keskustelupalstalla vaaditaan huumevalistusta, jotta moista ei 
enää tapahtuisi. Joku ehdottaa muutosta lainsäädäntöön ja 
toinen kysyy että mitä voidaan vielä muuttaa kun huumeet on jo laittomia?

Kehitys ei ole kapitalismia

Jani Korhonen puolustaa markkinataloutta (itseasiassa kapitalismia) ja sen erinomaisuutta vetoamalla tilastotieteeseen. On selvää, että monissa maissa on tapahtunut teollistumisen jälkeen monenlaista kehitystä. Se, mikä ei ole alkuunkaan niin selvää on väite siitä, että kehitys johtuu kapitalismista tai edes markkinoista, sinänsä.

Koulujen päättäjäiskännit lähestyvät

Valtakunnallinen Raittiusseura ry on aloittanut koulujen päättäjäisten alla "Älä välitä ... alkoholia alaikäisille" -kampanja. Kampanja tarkoitus on varmaankin hyvä ja suojella alaikäisiä alkoholin aiheuttamilta vaaroilta, liian alkoholin aiheuttamilta seurauksilta ja loppujen lopuksi myös lain noudattaminen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä