Terhi Koulumiehen blogi

Kaikki blogit puheenaiheesta Puoluerahoitus

Yleishyödyllisyyden hinnaksi asetettava avoimuus

Ay-liikkeen omistusten ja Nuorisosäätiön pyöriessä otsikoissa olisi hyvä jälleen hakea ratkaisuja tilanteeseen. Mielestäni yleishyödyllisyyden statuksen tuomien etujen hinnaksi tulisi jatkossa asettaa avoimuus. Näiltä toimijoilta kuten työntekijä- ja työnantajajärjestoiltä, MTK:lta ja säätiöiltä tulisi edellyttää julkista kattavaa raportointia liiketoiminnastaan sekä kytköksistään.

SPD:n puoluerahoituskohu Saksassa, ministeritapaamisia myydään

Saksassa yritykset ja lobbariryhmät ovat voineet ostaa pääsyn 3000-7000 euron hinnalla keskustelutilaisuuksiin SPD:n ministerien ja muiden puolueen kärkipolitiikkojen kanssa. Tämän kertoi ZDF-Tv kanavan Frontal21 ohjelma eilen illalla. Näitä keskustelutapaamisia järjestää SPD:n tytäsyhtiö Network Gmbh nimellä "eteenpäin-keskustelu". Niihin ovat osallistuneet mm. oikeusministeri Heiko Maas, työministeri Andrea Nahles, ympäristöministeri Barbara Hendricks, SPD:n ryhmäjohtaja Thomas Oppenheimer, SPD:n pääsihteeri Katarina Barley ja liittopäiväedustaja  Hubertus Heil.

Missä viipyy kansalaisaloite puoluetuen poistamiseksi???

Kansalaiset laajalla rintamalla tuomitsevat puoluetuen, jolla valtio rahoittaa puolueiden toimintaa.

Eduskunnassa myöskin puhutaan tuesta kriittisesti, mutta mitään muutosta ei tapahdu.

Ompa olemassa puolue, joka on alkanut säätiöittämään saamiaan valtion verovaroja.

Herääkin kysymys, että eikö olisi aika panna liikkeelle kansallaisaloite, jolla vaaditaan puoluetuen lakkauttamista/poistamista.

Eduskunnan puhemmiehet, kun ovat luvanneet tuoda kaikki 50 000 niemä keränneet aloitteet eduskunnan käsittelyyn.

[U] Äänestämättömyys kimpoaisi kansan omaan nilkkaan!

On arveltu, että vaalirahan ryvettämä poliittinen kenttä vipuaa kansalaiset äänestysuurnille, voi pitää täysin paikkansa. Vipuamiselle voidaan antaa vahvistus- ja pelkokerroin maksamalla mm. puoluetuesta kansalle suora vaaliraha - 10 euroa puhtaana käteen, kun lippu uurnaan vilahtaa.

 

30102009 - Media käy omaa sotaansa kansan silmissä maineensa ja luottamuksen menettäneitä kansanedustajia ja puolueita kohtaan - kansa vastaa tavallansa, olemalla äänestämättä!?

 

http://www.adressit.com/vaaliraha

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä